Halo: Combat Evolved remake készül

Bizonyára sokan szeretitek a Halo: Combat Evolved című játékot, és az azóta kijött folytatásait. A Microsoft pont tíz évvel ezelőtt, 2001-ben jelentette meg XBOX-ra az azóta már PC-re is kijött, klasszikus első részt. A jubileum alkalomból most egy vadonatúj grafikus motorral megtámogatva, teljesen átdolgozott formában adják ki a játékot XBOX360-ra, mégpedig még az idei évben.

Egy megbízható belső forrásra hivatkozva állítják a külföldi játékoldalak, hogy az új játék több lesz egy szimpla remake-nél, nem csak egy HD felbontásba állított Halo-t fognak kapni az XBOX360 tulajdonosok. Az új program egy komplett, modern 3D motort kap - ami az eddigi hírekkel ellentétben nem a Halo: Reach-é lesz -, valamint teljesen újratervezett grafikával jelenik majd meg, mégpedig idén november 15-én. A játék támogatni fogja az 1080p és 3D-s HDTV-ket is, valamint a felépítése és irányítása megegyezik majd az eredeti játékéval.

A korábban elterjedt hírekkel ellentétben a játékért nem a Microsoft saját belső csapata, a 343 Industries felel majd, hanem a Saber Interactive fogja elkészíteni a projektet. Természetesen a kikerült hírek még nem tekinthetők hivatalosnak, azonban érthető lépés lenne ez a Microsoft részéről, miután a Bungie eltávozott, és a következő generációs konzolok megjelenése még odébb van. A Halo 4 sokkal jobban mutatna a következő XBOX-on.

Azóta történt

Előzmények

  • Jön az új Halo játék?

    Nem mintha ez kérdés lett volna, de a 343 Industries nagyméretű álláshirdetésbe kezdett.

  • Halo: Combat Evolved Remake?

    Pletyka rovatunk legfrissebb szerzeménye, hogy a 343 Industries egy Halo újragondoláson dolgozik.

  • MS: 200 Milliót hozott a Halo: Reach egyetlen nap alatt

    A Bungie utolsó Halo játéka rekordmennyiségű bevételt generált, eddig idén egyedül a Reach érte el ezt a határt.

  • Halo Reach - Teszt

    Mitől olyan jó egy Halo játék? Miért várja több millió játékos epekedve az új részeket? A különleges hangulat, a mesterien felépített játékmenet és azaz érzés amit az Covenantok ellenni emberfeletti küzdelem ad. Mindez megvan a Halo Reach-ben? A tesztből kiderül.