DC Universe - ingyenes lesz

Sony Online Entertainment állítása szerint mindig is ezt az üzleti modellt kívánták a DC Universe számára.

Lorin Jameson elmondása szerint a játék fejlesztése sokkal nagyobb összegeket emésztett fel, mint azt előre gondolták, az ingyenes modellel pedig nagyobb bevételekre tehetnek szert. Legalábbis a jelenlegi tendencia más játékok esetében is ezt mutatja, így nem meglepő, hogy ők is erre az útra léptek.

A játékban 3 különböző "jogokkal" rendelkező játékostípus lesz a jövőben. Az első aki ingyen játszik. Ők korlátozott karakter slottal fognak rendelkezni, és mindenért fizetniük kell majd a jövőben, beleértve a különböző kiegészítőket is.

A második csoport a prémium játékosok csoportja, akik eddig legalább 5 dollárt elköltöttek a játékban. Ők több karakter slotot és az inventoryban is több helyet kapnak, viszont a továbbiakért nekik is fizetniük kell.

A harmadik csoportba pedig a Legendary játékosok fognak tartozni, akik havi szinten 15 dollárt költenek a játékra. Ők mindenből a maximumot kapják, és mindent ingyen tölthetnek le, vagyis a 15 dolláron felül már nem kell semmit sem fizetniük.

Az átállásra októberben kerül sor, aki tehát prémium játékos kíván lenni az még most költsön el 5 dollárt a játékban. Ebbe az előfizetés is beletartozik.

Előzmények