Candle - Kickstarteren az érdekes akció-platformjáték

A Candle című kaland-platformjáték főszereplője egy Teku névre hallgató sámánjelölt, akinek faluját egy ellenséges törzs tagjai kifosztják, majd a túlélőket elhurcolják. Ahhoz, hogy megtalálja és kiszabadítsa barátait, Tekunak egy hosszú, veszélyekkel teli utat kell megtennie. A spanyol Teku Studios elindította a program Kickstarter-kampányát, melynek keretében 40.000 dollárt szeretnének összegyűjteni a projekt befejezéséhez.

A játék legfőbb érdekessége az lesz, hogy a grafikát teljes egészében kézzel rajzolták meg, vagyis a hátterek és a figurák is mind vízfesték és ecset segítségével születtek. A Candle nevet azért kapta, mert Tekunak mindössze egy gyertya áll rendelkezésére, hogy megtalálja a rejtett objektumokat, valamint a sötétben ráleljen a továbbvezető út megoldásának kulcsára.

Emiatt nagy hangsúlyt kap a fény- és árnyékkezelés, melynek valósághű ábrázolását DirectX11-es effektek segítségével oldják meg. A készítők augusztus 16-ig szeretnék összegyűjteni a pénzt, ebben az esetben a játék 2014. januárjában már meg is jelenhet PC-re. A Candle című játékra a Zöld Út keretében is lehet szavazni, amennyiben elég voksot szednek össze, a program felkerül a Steam kínálatába is.