Black Ops: Leállnak a PS3 szerverek?

Egy felháborodott játékos - persze nem ő volt az egyetlen - panaszt nyújtott be az Activision felé, miszerint a játék PlayStation 3 verziója sorozatos kapcsolódási és egyéb problémákkal küszködik már a megjelenése óta (Erről korábban mi is írtunk), és a készítők semmit nem tesznek ennek kiküszöbölése érdekében. Megkérdezte hát, hogy a Treyarch és/vagy az Activision milyen lépéseket tervez tenni a probléma elhárítására.

Az Activision egyik munkatársa válaszolt is neki, de egyáltalán nem erre a reakcióra számított az illető, így hát közzétette a levelet az interneten, ami ismét rátett egy lapáttal az amúgy sem rózsás kedélyekre. A válaszban ugyanis az állt, hogy az Activision nem tud semmi egyebet felajánlani, mint amit eddig is adott, az illető úriember állítása szerint egy rakás ismerősénél gond nélkül működik a játék (Azt nem írta, hogy PS3-on). Hozzátette még azt is, hogy a játék kiadójának joga van bármikor lekapcsolni a szervereket, amennyiben ezt helyesnek ítéli.

Végezetül csak annyit ajánlott fel, hogy amennyiben a fenti feltételekkel nem ért egyet a kedves vásárló, akkor küldje vissza hozzájuk a játék lemezét, amit most udvariasságból, egyszeri felajánlásként:

  1. Kicserélhetnek egy bontatlan példányra, amit majd visszavihet az üzletbe.
  2. Kicserélhetnek egy másik platform példányára (Pl. XBOX360).
  3. Kicserélhetnek egy olcsóbb vagy egyenértékű, másik Activision játékra.

Az illető igencsak meglepődött az Activision dolgokhoz történő ilyetén hozzáállásán, és indulatosan csak annyit fűzött hozzá, hogy szerinte akkor magyarán ez annyit jelent, hogy ők kiadtak egy olyan játékot, amiről tudták, hogy súlyos kapcsolódási problémákkal küszködik. Most pedig megfenyegetik a játékosokat, hogy fogják be a szájukat, különben a kiadó él a jogával, és megszünteti a PS3 támogatását?

Hozzátette azt is, hogy ő is él a felkínált lehetőséggel, és az egyes opciót választja, azaz soha többé nem vesz egyetlen Activision játékot, egyik platformra sem. Mélységesen elítélendőnek találja azt, hogy a felhasználókat kell büntetni azokért a hibákért, melyeket a fejlesztés során elkövettek. A játékosok elvárják, hogy egy minden tekintetben élvezhető programot kapjanak a pénzükért. És amennyiben az Activision valóban lekapcsolja a játék szervereit, nem sokkal megjelenés után, akkor valószínűleg jogi kihívások, perek elé fog nézni a PS3 játékosoktól.

Azóta történt

Előzmények