Bezár a 38 Studios

Volt egyszer egy vicces nevű Big Huge Games, amely olyan játékoknak adott életet, mint a Rise of Nations, majd, immár az EA égisze alatt a nemrég megjelent Kingdoms of Amalur: Reckoning. 2010-ben Rhode Island államától kölcsönt vettek fel, amelynek legutolsó fizetési határidejére nem tudtak teljesíteni, és ez a fejlesztőcéget arra kényszerítette, hogy a további veszteségeket megelőzendő felmondjon minden alkalmazottjának.

A dolgozók utolsó havi járandóságukat már nem kapták meg, valamint néhány napja az a kellemetlen meglepetés érte őket, hogy az egészségbiztosításuk is megszűnt. Ez utóbbi egyébként akkor derült ki, amikor az egyik alkalmazott várandós felesége kórházba került. A rhode island-i kormányzó szerint a csődhöz az vezetett, hogy a Kingdoms of Amalur: Reckoning egész egyszerűen nem fogyott elég jól. Habár a 38 Studios vezetője, Curt Schilling a játék az EA várakozásait túlszárnyalva az első három hónapban 1.2 millió példányban kelt el, a kormányzó elmondása szerint a kölcsön felvételekor 3 milliós példányszámmal kalkulálták a projekt megtérülését.


A stúdió kvázi megszűnése miatt a Project Copernicus, azaz a Kingdoms of Amalur világában játszódó MMO-t is hiába várják rajongói.