Bejelentve az iPhone 4!

Nagy port kavart nemrégiben, amikor a Gizmodo egy bár padlóján talált prototípust mutatott be, mint a következő generációs iPhone. Érdekes megfigyelni, hogy akkor a reakciók többsége kacsának gondolta a készüléket, és annak kinézetét is éles szavakkal bírálta. A hivatalos bejelentésre viszont úgy néz ki megbarátkoztak ezzel az új kinézettel a leendő tulajok, mivel a többségnek kifejezetten tetszik. De túllépve azon az érdekességen, hogy ha Jobs mutat be valamit az már rögtön 1-2 kategóriával szebb és jobb, mintha ugyanazt egyéb gyártó mutatná be, nézzük meg miben is változik az új készülék.

Ugye a készülék design egy alapos változáson ment keresztül, de ez nem okozhatott különösebb meglepetést senkinek, hisz ugyanezt láttuk korábban is. Kinézet mellett azért méretes belső változások is vannak, többek között a kijelző felbontása négyszerese a korábbi modellének, mindazonáltal a mérete megmaradt a 3.5"-nél.

Az újdonságok körét erősíti az előlapon elhelyezkedő kamera, ami a videóhívásokra szolgál majd, de ha már kamera akkor a hátlapon elhelyezkedőt is meg kell említeni, ami 5 megapixelesre növekedett, és ötszörös digitális zoomra képes, mindemellett pedig 720p-ben rögzít videókat.

A gép lelke az iPad-ben is helyet kapó A4-es chip, de fontos megemlíteni a hat irányú mozgásérzékelőt is, ami a játékok szempontjából egy egészen új élményt hozhat. Játékok terén viszont nem mutattak túl sokat, a korábban bemutatott Game Centerről nem beszéltek, viszont elővették a Guitar Hero-t és a Farmville-t valamint a Jenga-t. De feltehetőleg a jövőben kifejezetten komoly játékokat is láthatunk majd a négyes számú iPhone-on.

Végezetül az árakról is ejtsünk szót. Megjelenni június 24-én fog, Amerikában, Németországban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban és Japánban. Az ára a 16 GB-os esetében 199 dollár, a 32 GB-os esetében pedig 299 dollár.

További méretes információmennyiséget találtok az Engadgeten.

Azóta történt

Előzmények