Battlefield 4: 2 GB kötelező telepítés XBOX360-on

Akadtak problémák a Battlefield 4 című játék XBOX360 kiadását vásárló játékosok körében, mikor kiderült, hogy a program indításához szükséges 2 GB adat telepítése. Bár maga a játék két lemezen érkezik, egyiken az egyjátékos, másikon pedig a multis tartalmakkal, de teljesen mindegy, melyikkel akarunk játszani, a kötelező telepítést nem hagyhatjuk ki, máskülönben nem indul el a játék.

Ráadásul azt a 2 GB adatot csak és kizárólag a konzol saját merevlemezére szabad telepíteni, ugyanis ha külső tárolóra rakjuk, szintén nem fog elindulni a játék. Ez főleg a 4 GB-os XBOX360 konzollal rendelkezők számára probléma, ugyanis ezután ők kénytelenek lesznek az összes többi adatot lemezről olvastatni a géppel.

Aki bővében van a helynek, az feltelepítheti mindkét lemez opcionális tartalmát is a gyorsabb működés érdekében. Az egyjátékos rész 5,8 GB-ot, míg a multis korongról 6,6 GB-ot kell feltenni a maximális sebesség elérése érdekében.

Az Electronic Arts egy telepítési segédletet adott ki, melyben nyomatékosan felhívják a játékosok figyelmét, hogy amennyiben az opcionális tartalmat a kötelező adatok előtt próbáljuk feltelepíteni, akkor a folyamat az elkészülte előtt megáll, és megkér minket az újratelepítésre.

Előzmények