Assetto Corsa - Új tartalmak!

Péntektől elérhető Steam-en a next-gen szimulátor az Assetto Corsa legújabb verziója, melyben két új autót kaptak a játékosok a BMW 1-Series M Coupe és Lotus Evora GTE személyében, ennél viszont sokkal fontosabb, hogy további finomításra került a teljes gumifizika, valamint hogy végre elérhetővé vált a hivatalos A.I., azaz a gépi ellenfelek!

Az Assetto Corsa korai hozzáférésű kiadása (béta) tavaly novemberben vált elérhető Steam-en, és igen rövid idő alatt kiváltotta a műfaj kedvelőinek elismerését. Az Assetto Corsa az első olyan szimulátor, mely egyesíti a modern, látványos DX11-es grafikát a valóban messzemenőkig hiteles és komoly színvonalú fizikai modellezéssel. A jelenleg elérhető verzió még nem tartalmazza a teljes autó- és pálya kínálatot, valamint az elérhető játékmódok listája sem teljes. Az új funkciók és tartalmak 2 hetes fejlesztési ciklusokban érkeznek, melyet következetesen tartanak a fejlesztők, a végleges megjelenés az év első felében várható.

A pénteki frissítés legjobban várt és tagadhatatlanul legfontosabb eleme a gép ellenfelek megjelenése, mellyel a fejlesztők igyekeztek új szintre emelni a mesterséges intelligencia fogalmát a virtuális autóversenyzés műfajában. A fejlesztő csapat a szokásához híven azonban megfontoltan halad, a hivatalos közlemény szerint első körben egy úgynevezett "kóstolót" kapunk az AI-ból, azaz a gépi ellenfelek egyelőre csak korlátozott számban és csak 1-2 pályán lesznek elérhetők néhány előre meghatározott "Special Event" keretében. A közlemény szerint erre azért van szükség, hogy behatárolt keretek között tudjon zajlani az A.I. tesztelése, mely így jelentősen megkönnyíti számukra az optimalizációhoz és a hibajavításhoz szükséges adatok begyűjtését a legkülönbözőbb PC konfigurációkat használó játékosoktól. Ígéretük szerint az így befolyt adatok és visszajelzések alapján azon fognak gőzerővel dolgozni, hogy a következő Update-ben egy még jobb A.I.-t tudjanak kiadni és a teljes rajtrács minél előbb elérhetővé váljon...





Katt a képekre...

A közel fél GB-os frissítés ezen kívül persze rengeteg más javítást és apróbb fejlesztés is tartalmaz, részletek az Assetto Corsa Steam oldalán.

A multiplayer egyelőre még nem elérhető, viszont a játékosok már elkezdtek gyülekezni a hazai Assetto Corsa közösség Steam csoportjában, csatlakozzatok Ti is, ha tervezitek az Assetto Corsa beszerzését!