Megjelent az Assetto Corsa! (béta)

Már tölthető Steam-ről az Assetto Corsa korai hozzáférésű kiadása, mely jelenleg 11 autót, 5 pályát és egyelőre még csökkentett funkcionalitást tartalmaz, a később megjelenő új tartalmak és funkciók fokozatosan lesznek elérhetők. A végleges verzió 35 autót és 11 pályát fog tartalmazni, a várakozásért cserébe most 22% kedvezménnyel vásárolható meg a hardcore szimulátor, melynek teljes vételára 45 euró lesz.

Az Assetto Corsa az olasz fejlesztő csapat, a Kunos Simulazioni legújabb munkája, akik olyan címeket tettek már le az asztalra, mint a netKar Pro, vagy a Ferrari Virtual Acadmey, melyek mind igen komoly elismerést váltottak ki a szimulátorosok körében. Az új szoftverük tovább viszi a hagyományokat és messzemenőkig részletes és hiteles fizikai modellezést, valamint vezetési élményt ígér, ezen felül a teljesen újraírt engine-nek köszönhetően nem csak a fizika, hanem a DX11-es grafika is teljesíti a kor követelményeit.

A Corsa-ban minden a szimulációnak van alárendelve, a licencelt kocsik nem csak külcsínben, hanem fizikai modellezésüket illetően is aprólékos kidolgozottak, a pályák egytől egyig Laser-scan technológiával készültek, valamint dinamikus pályafelgumizódás, igen részletes FFB hatások, telemetria, gumi és futómű modell fémjelzik az új szimulátort. A jelenlegi pálya és kocsi kínálat itt érhető el, később még 24 új autó és 6 új pálya (köztük Spa-Francorcahmps és a hírek szerint talán Nordschleife is) fog csatlakozni a tartalmakhoz, illetve további DLC-ék is fognak majd még érkezni a jövőben. Ezen felül a modder barát felépítésnek köszönhetően várhatóan közösségi tartalmakból sem lesz majd hiány.

Pár videó a most megjelent béta-ból:

Természetesen a jelen verzió még nem tökéletes, a készítők folyamatosan csiszolják, finomítják a részleteket, a végleges kiadás megjelenéséről még egyelőre nincs konkrét információk. A fejlesztés 2 hetes ciklusokban zajlik, november 22.-én fog megjelenni 3 új autó és 2 új pálya, valamint további funkciók, játékmódok.

multiplayer még nem elérhető, viszont a játékosok már elkezdtek gyülekezni a hazai Assetto Corsa közösség Steam csoportjában.

Azóta történt

Előzmények