Apache: Air Assault - Novemberben érkezik

Az Activision bejelentette a Gaijin Entertainment által fejlesztett harci helikopter-szimulátor, az Apache: Air Assault végleges megjelenési dátumát. A játék eddig meglehetősen kevés publicitást kapott, ezért lehet, hogy még mi sem írtunk róla.

Utánanézve picit a dolgoknak, kiderült, hogy a PC-re, XBOX360-ra és PS3-ra egyaránt érkező játékból még videó sem jelent meg, csupán pár képet találtam, amiket megtaláltok a cikkben linkelve. Akinek a Gaijin Entertainment neve nem mond sokat, annak annyit, hogy ők készítették az IL-2 Sturmovik: Birds of Prey című II. Világháborús repülőgép szimulátort is.

Az Apache: Air Assault című játékban egy 16 küldetéses hadjáratban vehetünk részt, levegő-levegő, illetve levegő-föld csatákat vívva, Közép-Amerika dzsungeleitől kezdve egészen Közép-Ázsia hegyvidékéig.

A játék multiplayer részében lehetőségünk lesz kétszemélyes kooperatív harcra (Egyikünk a pilótát, míg másikunk a lövészt irányítja). A játék grafikája nagyon jónak ígérkezik, a terep készítését valódi műholdfelvételek segítségével végezték el, így szinte fotó realisztikus tájak felett repülhetünk, gyönyörködve a kilátásban - már ha ellenfél nincs a közelben.

A játék megjelenése 2010. november 9-én lesz, mindhárom platformra egy időben jelenik majd meg az Apache: Air Assault című szimulátorprogram (A képekre kattintva megnézhetitek őket nagy felbontásban is).

Azóta történt