A Valve szétkapta a Steam Decket, hogy a vásárlóknak már ne kelljen

A vállalat videóban mutatja meg, hogy mit rejt az érkező fejlesztés, és nem ajánlják senkinek, hogy a belsejében turkáljon.

A Valve a nyáron mutatta be a Steam Deck nevű kézikonzolját, amelyről az alábbi hírben be is számoltunk, és korábban az is kiderült, hogy szabványos SSD-t használ a rendszer, így az elméletben cserélhető.

A gyártó most egy videóban mutatta meg, hogy miképpen kell szétszedni ehhez a művelethez a hardvert, ugyanakkor az egész procedúrát nem ajánlják akkor, ha valaki nem érzi, hogy ehhez megvan a szaktudása.

Az SSD cseréje ugyanakkor nem vállalhatatlanul nehéz, de észben kell tartani pár tényezőt, amire a Valve felhívja a figyelmet. A rendszerbe gyárilag beépített adattárolót gondosan megválasztották, és egy másik, eltérő típusú, de megegyező formátumú eszköz problémákat okozhat. Az egyik potenciális gond a fogyasztás növekedése, ami csökkentheti az üzemidőt, és persze a hűtésen is ronthat, a másik az elektromágneses interferencia, ugyanis a Steam Deckben az SSD nagyon közel van a Wi-Fi és Bluetooth modulhoz. A gyári SSD-t úgy választották ki, hogy ez ne okozzon kellemetlen jelenségeket, de egy másik SSD-vel már elképzelhető, hogy csökken a Wi-Fi teljesítménye.

A fentiek miatt a Valve inkább egy memóriakártyával való bővítést javasol, ha kevés lenne a tárhely, ennek kivitelezése ugyanis sokkal egyszerűbb, és buktatókat sem rejt.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Valve

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés