A Nintendo is különalkut kötne a Microsofttal?

Az előző hét végén írtunk arról, hogy összefog a Sony és a Microsoft, amelynek keretében a japán cég hozzájut a redmondi óriásvállalat felhős technológiáihoz, ezen belül is az Azure-hoz. Ezután a jellemzően jól értesült piaci szakember, David Gibson egy Twitter posztjában leírta, hogy a Nintendo is dolgozik a Microsofttal való együttműködésen, amit nemrég a Petri és a Thurrott újságírója, Brad Sams is megerősített.

A pletykákban még ráció is van, ugyanis a Nintendo már eleve kínál a Switch konzolra felhőből elérhető tartalmakat, így fut például az Assassin’s Creed Odyssey vagy a Resident Evil VII, de ezek csak Japánban működő szolgáltatások. A Microsoft Azure viszont egy olyan, világszinten kiépített rendszer, amivel a Nintendo más piacokra is el tudja vinni azokat a címeket, amelyeket csak streamelni tudnak a hardver erejének hiányában.

Ezzel a Nintendo jelentősen bővíteni tudná a Switch konzolra elérhető címek listáját is, ami a kasszáknál tovább erősíthetné az amúgy sem gyengén teljesítő rendszer eladásait.

Mindez egyébként a Microsoftnak is megéri, mivel hiába teljesít az Xbox termékcsalád relatíve gyengébben a Sony és a Nintendo konzoljainál, az Azure gyakorlatilag megnyeri számukra a csatát, noha igaz az is, hogy a konzolgyártók kaptak egy szép nagy ellenfelet a Google Stadia személyében is.