A Nexon szerint a PUBG miatt lett bukás a LawBreakers

Tavaly augusztusban mi is teszteltük a LawBreakers-t, amely bár nem váltotta meg a világot, összességében egy kifejezetten élvezetes aréna-FPS lett. Míg a PlayStation 4 kiadással többé-kevésbé játszanak a felhasználók, addig PC-n már a 100 főt sem éri el a napi maximum, Steamen konkrétan kihaltnak tekinthető a program.

A Nexon negyedéves pénzügyi jelentéséből kiderült, hogy a LawBreakers sajnos elég nagy bukás lett, de a kiadó mégsem a fejlesztő csapatot (és ezzel együtt CliffyB-t) hibáztatja emiatt, hanem meglepetésre a Pubg Corp/Bluehole alkotását a PlayerUnknown's Battlegrounds-ot. A nyilatkozatuk szerint a LawBreakers-t azért fogadták negatívan, mert közel azonos időben jelent meg a PUBG-vel. Ez azonban azért is érdekes kijelentés, mert a battle royale játék márciustól volt elérhető early access formátumban (Decemberben jött a végső kiadás), míg az aréna-FPS-nak augusztusban volt a premierje. Arról nem is beszélve, hogy két különbözős stílusú alkotásról van szó, így az indoklás több mint vicces a Nexon részéről.

Előzmények

  • Ingyen kipróbálható lesz a LawBreakers (PC, PS4)

    Ezen a hétvégén ismét bárki belekóstolhat a multiplayer játékba, amely ez idő alatt féláron lesz megvásárolható.

  • LawBreakers teszt (PS4)

    Ha szeretitek a hős alapú aréna-FPS-eket és a tucatjátékok után egy kis újdonságra vágytok, akkor érdemes lehet ránézni a Boss Key Productions nemrég megjelent alkotására.