(UPDATE)A Natal mostantól Kinect!

UPDATE: a hír végén az első Kinect videók!

Bombaként robbant a tavalyi E3-on a Microsoft meglepetés, ami a Project Natal nevet viselte, később csak simán Natalként hivatkoztunk rá. Ez az eszköz nem más, mint a Microsoft próbálkozása a mozgásérzékelős irányítással. Azt viszont folyamatosan hangoztatták, hogy ez a név nem végleges, és az E3-on minden kiderül. Most ki is derült, hogy Natal helyett Kinect lett az eszköz neve. Mire lesz képes ez az eszköz? Nehéz így előre megmondani, ígéretes próbálkozás, de lehetnek buktatói, a Microsoft biztosan forradalmat vár tőle, és néhány elemző szerint is igencsak megdobhatja az Xbox360 eladásait, de ehhez kiváló játékok és sok-sok reklám szükségeltetik.

Ha már játékok, akkor nézzük meg, hogy milyen játékokról érkeztek információk. Ami talán jelenleg a legígéretesebb Kinect játék az a Star Wars. Igen, ebben végre fénykardozhatunk olyan módon, mintha valóban egy kardot tartanánk a kezünkben, ráadásul az erő is velünk lesz, gondoljatok csak bele mekkora élmény lesz az X-Winget kiemelni a mocsárból  (bár valószínűleg ilyen nem lesz).

A Star Wars mellett természetesen a Nintendotól megtanulva elmaradhatatlan a Sport játék, vagyis jön a Kinect Sport. Ebben a játékban boksz, strandröplabda, asztalitenisz, bowling, atlétika és foci lesz.

A Rafting szerelmesei sem maradnak játék nélkül, ugyanis lesz Kinect Adventures, amiben nem éppen szelíd vizeken kell majd gumicsónakunkat épségben tartani.

Lesz tánc is a Dance Central jóvoltából, erről többet nem is tudunk. Valamivel tájékozottabbak vagyunk viszont a Kinectimals kapcsán, amiben virtuálisan nevelhetünk állatokat, ráadásul nagymacskákat, oroszlánt, tigrist, gepárdot és még 17 más virtuális cicát.

Valamint természetesen még a régóta mutogatott Joyride is létezik, amiben az Avatarjainkat használhatjuk verseny közben. Ez egy kart játék lesz, annak minden szépségével.

Az árral kapcsolatban hivatalos összeg még nincs, de rebesgetnek 189 dolláros kezdő összeget is, ami valljuk be nem éppen kevés. A napokban biztosan ez is kiderül, és valószínűleg bővebb infókat kapunk a játékokról is.

Az utolsó videó hamisnak bizonyult, eredetije itt nézhető meg!

Azóta történt

Előzmények