A Gran Turismo 6-ban debütál a legújabb BMW M modell

A BMW M4 Coupé egy új frissítésnek köszönhetően mától elérhető a játékban. Az autóverseny szimulátor versenyzői így a világon elsőként élhetik át a 2014-ben piacra kerülő M4 Coupé vezetésének élményét.

Az együttműködés örömére egy egyedi szezonális verseny, a BMW M4 Coupé Superlap kihívás is megjelent, melynek helyszíne a Nürburgring Grand Prix. A verseny december 26-ig lesz elérhető.

Egészen mostanáig a BMW M4 Coupé-t a nyilvánosság csak koncepcióként ismerhette meg. Az együttműködésnek köszönhetően a Polyphony Digital azonban példátlanul korán, még a fejlesztési fázisban hozzáférhetett az autóhoz, hogy aprólékos gonddal megalkossa a modellt a Gran Turismo 6 játékosai számára.

Az igazi BMW M4 Coupé álcázott változata a Gran Turismo 6 rajtjának bejelentésén is jelen volt a dél-spanyolországi Ronda városában, ahol Kazunori Yamauchi, a Gran Turismo sorozat legendás alapítója tehetett is néhány kört az Ascari Race Resort pályáján a vadonatúj járművel.

Miközben a Gran Turismo játék 15 éves története során immár a hatodik változatához ért, az új nagy teljesítményű sportkocsi a BMW M filozófiájának az M3-at érintő ötödik generációját képviseli – jóllehet az új M4-jelvény jól megkülönbözteti a Coupét az M3 négyajtós változatától.

A Gran Turismo 6 tulajdonosai mostantól kipróbálhatják milyen élményt nyújt a BMW M4 Coupé magas fordulatszámú, hathengeres motorja. Az M TwinPower Turbo technikát használó motor 431 lóerő leadására képes egy olyan autóban, amelynek tömege mindössze 1497 kilogramm. A Gran Turismo 6 új szimulációs rendszerének, az aerodinamikai, felfüggesztés és abroncs szimulációnak, valamint az elképesztően kifinomult képi megjelenítésnek köszönhetően a játékban megjelenő BMW M4 Coupé az eredeti pontos mása, a vezetés élménye pedig tökéletesen élethű.

Előzmények