5,9 millió PS4-et adtak el az ünnepek alatt

December elején írtunk róla mi is, hogy nem kevesebb mint 70,6 millió PlayStation 4 talált gazdára december 3-ig. Nem sokkal ezelőtt a japán cégóriás bejelentette, hogy 5,9 millió PS4-et adtak el az ünnepi időszak alatt. Ez azt jelenti, hogy ez a mennyiség november 20. és december 31. között került eladásra, így több mint sikeresnek volt mondható ez a néhány hét.

Ugyanebben a 7 hétben az eladott videojátékok száma átlépte az 55,9 milliót, ezzel összesen a PS4 megjelenése óta nem kevesebb mint 645 millió példány talált gazdára.

„A rajongóink folyamatos támogatásának köszönhetően idén is kiemelkedő eladási adatokat sikerült elérnünk az ünnepek alatt.A PlayStation Network továbbra is látványos növekszik, a PlayStation Plus tagok száma meghaladja a 31,5 milliót*5, a PS Store-on pedig az eddigi legtöbb vásárlás zajlott 2017 decemberében. Szeretném megköszönni a közösségünknek és a partnereinknek, hogy segítettek egy újabb mérföldkő elérésében. Ígérjük, hogy továbbra is ilyen elkötelezettséggel dolgozunk, szeretnénk újabb fantasztikus élményeket nyújtani felhasználóinknak, többek között új exkluzív játékokkal és változatos hálózati szolgáltatásokkal." - mondta John Kodera, a Sony Interactive Entertainment elnök-vezérigazgatója.