Új hozzászólás Aktív témák

  • JJános

    addikt

    válasz Dalai Láma #6040 üzenetére

    Bocsánatot kértem a kemény szavakért. Nem téged akartalak ítélgetni.

    Én 18 évvel ezelőtt egyik napról a másikra ismertem meg Istent. Egy igazi pálfordulás volt az életemben. Nem gondolom, hogy előtte is gaz életet éltem, de szűkölködtem Isten nélkül.
    Aztán eljött egy nap, amikor egy hegyen egy barlangot tisztítottam ki másodmagammal, és éjjel a hegy tetején sátorozva, egy ítéletnapi időt éltem át. Csapkodtak a villámok körülöttem, zuhogott az eső.
    Megszólítottam Istent, mert nem volt kihez szólni, kitől segítséget hívni.
    -Istenem, ha létezel, segíts meg engem.

    És megsegített. Több, mint 12 órán át tartó vihar után is szárazan bujtam ki a sátorból. Az a sok víz hol folyt el, nem tudom. Körülöttünk a villámok megtizedelték a fákat. Volt amelyiken nem volt kéreg, csak a csupasz fa. Volt amelyiken ág nem maradt, csak a törzs.

    Esetre rá pár nap múlva felkeresett egy régi barlangász ismerősöm. Istenről beszélt.
    Rá egy napra szólt, hogy egy amerikai prédikátor magyarországon van, menjünk el. Elmentem, és életemet átadtam Istennek. Jézus a szívembe költözött. Megváltozott az életem. Az egész eddígi életem kárnak ítéltem, és elkezdtem Isten útján járni.

    Saját akaratból megkeresztelkedtem vízzel, és Isten megkeresztelt tűzzel. Valósággal éreztem az Ő jelenlétét az életemben. Szólt hozzám.
    Naponta olvastam a bibliát, és emlékszem volt, amikor hét hét alatt kiolvastam az elejétől a végéig. Volt amikor tovább tartott, de ettem, és ettem. Táplálkoztam. Az ige táplált. Nem zavar, ha most valaki azt mondja, hogy nem Istenhívő, hanem bibliahívő vagyok.
    Isten tanított. Megtanított arra, hogy becsüljem azt, ami tőle van. Megtanított arra, hogy kevesen járnak a keskeny úton, és hogyan kell értékelni Isten kegyelmét, szeretetét. Érdekes módon az első pillanattól kemény vonalas voltam, ami azt jelenti, hogy magam számára is keményen meghúzom a határt. Lazaság kizárva. Persze én is pihenek, nem erről van szó. Engem is űz a kivánság, és sok a kisértés is. De tudom: A gonosz leghőbb vágya embert ölni, és Istentől eltéríteni, az embereket. Ezért mindent meg is tesz! Mint ordító oroszlán járkál kit tudjon elnyelni.
    A sok vallásos emberekkel nincs sok baja, mert az elhitetett ember jó helyen van.

    Aki viszont Istenhez tartozik, az készüljön el arra, hogy sok próbán, nehézségen, kisértésen kell átjutnia. És nem mindegy hogyan. Talpon, vagy bukottan. De Isten is megsegíti a népét. Nem engedi feljebb kisérteni, mind amit bír.

    Isten minden embernek életet akar adni, bár az ember gonosz, és könnyen megromlik, és könnyen Istent hibáztatja. Isten a saját fiától is elfordult, amikor a mi bűneinket hordozta, hogyan ne fordulna el a tökéletlen emberektől, akik nem az Ő útján járnak. Persze hiszel Istenben. Erre írtam, hogy az ördögök is hisznek Istenben. Nekik is van hitéletük. És rettegnek! Miért? Mert tudnak valamit! Azt, hogy amit Isten mondott, az úgy is lesz!

    Azt is megmutatta, hogy az ítélet nagyon keserves lesz az emberi faj számára, mert nagyon kevés ember fog üdvösséget kapni. Sok a kecske, és kevés a juh. És ez a példabeszéd a keresztényeknek szól! Azokról, akik most kereszténynek vallják magukat!

    Talán, ha minden ezredik ember fog üdvösséget nyerni! És ez az ami arra késztet, hogy próbáljam felrázni az embereket. Mindig mindenhol.

    Pál nem akárki volt, és nem akárhol tanult. Kora legkiválóbb tanítója Gamáliel volt a tanára. Pál a törvénybeli igazság tekintetében feddhetetlen volt! Mégis kárnak, és szemétnek ítélte mindazt, ami Jézussal való találkozása előtt történt vele!!!! Ez elgondolkodtató.

    Jönni fog egy korszak hamarosan, amikor majd nem lehet Istenről beszélni, amikor a vallások egybefonódnak, és üldözni fogják az igaz embereket. Öküménia.

    De utána jön majd az ezeréves királyság. Ahol az éden kertje lesz. Én szeretnék ott lenni, szeretnék mindenkor Jézussal lenni, és hajlandó vagyok mindent megtenni, hogy elkerüljem az ítéletet, hogy jól legyen dolgom.

    Isten szeretete, és kegyelme, békessége az, ami éltet, és én gyűlölöm a bűnt. És nem elégszem meg azzal, hogy hiszek Jézusban, hiszek Istenben. Lehet Isten többet enged meg, mint én gondolom. De inkább tévedjek én, és legyen azok számára is kegyelem, akiket én kizártnak tartok.

    Isten a házasságon kívüli sex-et nem fogadja el. Nem erre teremtette az embert. De sorolhatnám. Vannak keresztények, akik ezt másképp gondolják. És azzal nyugtatgatják magukat, hogy Isten a szeretet, és megbocsájtó, könyörületes, és kegyelmes.
    Nagy irgalmasságú.

    Igen, Isten ilyen. De aki nem az Ő útján jár, ne reménykedjen. Aki megenged magának dolgokat, az ne reménykedjen. Mert a kénkővel égő tüzes tóban sok hely van, és széles az az út, ami oda vezet.

    Én nem ítélgetni akarok, hanem figyelmet felkelteni! Elgondolkodtatni!
    Mert ma még nyitva van az az ajtó, amin be lehet menni az Isten országába.

    2007-05-06 óta itt!

Új hozzászólás Aktív témák