Új hozzászólás Aktív témák

  • Dalai Láma

    őstag

    válasz JJános #5886 üzenetére

    Neked zagyva, mert nem érted. Tényleg nem egyszerű megérteni, nem is általános iskolai tananyag. De vannak megfigyelhető jelenségek, amik bizony makacs dolgok. És Einsteinnek adnak igazat.

    Az idő a világegyetem része, és rajta kívül nincs idő. Előtte sem volt, és utána sem lesz. Isten sem rabja az időnek. Sőt, ő maga teremtette. A térrel együtt. Ezt téridőnek nevezzük. Persze ez nincs benne a Bibliában.

    De a Bibliában az sincs benne, hogy ha fáj a fejed, vegyél be Aspirint, vagy a törött csontodat röntgenezzék meg, készítsenek MR felvételt az agyadról, vagy rák esetén kemoterápiával, vagy sugárkezeléssel gyógyítsanak. Ja, meg a védőoltásokról sem esik szó benne. Persze ezek is kitalációk, meg tudományosnak mondott blődségek, és nincs is olyan, hogy AIDS, mert a Biblia nem ír róla sehol.

    Használod az atomerőműben előállított elektromos áramot, nézed a tévét, és közben teljesen értelmetlen és fölösleges módon nem fogadod el a tudományos eredményeket, ismereteket. Vagyis csak részben. Ahogy neked, és a te bibliaértelmezésednek tetszik.

    Persze jól átmosták az agyad, és nagyon ragaszkodnod kell a saját elképzelésedhez - ami nem is annyira saját - mert törékeny. Nagyon. Újragondolni az egészet pedig nem egyszerű, tulajdonképpen mindent, amiben eddig hittél, borítana. De hidd el, megérné. Kb. olyan ez, mint egy ókori görögnek fotót mutatni az Olympos tetejéről, ahol kiderülne, hogy nem laknak ott istenek. Onnantól fogva a hite értelmét veszítené. A te hited is ilyen.

    Egyrészt egyértelműen tévedéseken alapul.
    Másrészt szükségtelenül, mert Jézus megváltása, és a szeretet parancsa ugyanúgy érvényes akkor is, ha ősrobbanással kezdődött a világegyetem 13,7 milliárd évvel ezelőtt.

    De nyilván egy sokkal nagyobb erő kellene, hogy kimozdítson téged a jelenlegi hitedből. És hatalmas bátorság is kellene. Te is érzed, hogy mennyi összeütközésed van a tévhiteid miatt a tudománnyal. Vajon Isten tényleg ennyire át akarja verni az emberiséget? Vagy az összes tudós csaló/becsapták őt?

    Kemény szavak, tudom.

    ''Ugrott apósom, nagy régi sólyom, mindene az illegalitás''

Új hozzászólás Aktív témák