Új hozzászólás Aktív témák

  • euchi

    aktív tag

    válasz Dalai Láma #5873 üzenetére

    Persze, hogy elolvastam, sőt több másik forrást is megnéztem. Amit írtál az igaz: Nem hívják meg viszont sem a kreacionista tanok, sem a "tudományosabb köntösbe" öltöztetett, különösen Amerikában népszerű intelligens tervezettség (Intelligent Design - ID) "szakembereit". Én azért mertem mégis ezt idézni, mert több forrást is átnyálazva, az látszik, hogy nem tudnak düllőre jutni az evolúcióval. (Főleg ami az ember teremtését illeti) És ilyen áthidaló megoldások születnek. Lényegében nem derül ki, hogy szerintük hogyan kell értelmezni a teremtést 21. századi szemmel, és az sem, hogy hova helyezik az eredendő bűnt az ember törzsfejlődésében. Jó volna látni konkrét idézeteket belőle. Én sajnos ne találtam, és lehet, hogy ebbe nekünk nincs is lehetőségünk betekinteni.

    "Mintavételük alapján az amerikaiak 49 százaléka úgy érzi, a vallás veszít a társadalomra gyakorolt hatásából, 61 százaléka pedig úgy gondolja, a vallás választ ad a világ problémáira. Egy másik, 2004-es Gallup-felmérés alapján az amerikaiak 45 százaléka úgy gondolja, Isten az embereket jelen formájukban alkotta meg - nem régebben, mint kb. 10 000 éve."

    Nem tudom mennyire pontosak a felmérések, de az látszik, hogy az ember teremtésének kérdése még mindig vita tárgya a keresztények között.

Új hozzászólás Aktív témák