Új hozzászólás Aktív témák

  • önállóság

    csendes tag

    válasz Dalai Láma #5633 üzenetére

    Na de ha eltagadják a származását, akkor ugyanezzel az erővel eltagadhatják a tanítást is! Nincs ennek más jelentősége, minthogy Jézus tanítása, nem Jézus tanítása, csak neki van tulajdonítva! Ez sem számít? Nem azt mondom, hogy egyáltalán nem Jézus tanítása, ami neki van tulajdonítva, csak annyit, hogy élek a gyanúperrel, hogy bizony esetleg fontos mondatok, el vannak hallgatva, némely mondatok át vannak fogalmazva, és hogy bizonyos mondatokat nem is Jézus mondott, azok közül, ami a bibliában olvasható! Orba-szájba adják ki a bibliát a legkülönbözőbb nyomdák, különböző fordítások, és az évszázadok alatti természetes információtorzulást elengedhetetlenül figyelembe kell venni! Ez a gond JJános kolléga szemléletével is, hogy szószerint elfogadja ami le van írva! Bár Isten szava szent, de a közé kevert hazugságok nem! Hát ezt szét kell válogatni! Ha tabuként kezeljük a hazugságot is, akkor gyakorlatilag kútba ugrottunk, és a hitünk semmi jót nem hoz nekünk!

    "Nem hiszem, hogy a zsidók előre megfontolt szándékkal fogalmaztak volna meg hazugságokat"

    Pedig nagyon úgy látszik, hogy ez van! Talmudba [link] [link] olvass bele, nagyon érdekes olvasmány! Minden normális embernek felforr a vére tőle, vagy cion bölcsei jegyzőkönyvét! [link]

    "Ő így képzelte el, számára ilyen volt az özönvíz. Számára ez volt a jelentése. Olvasd úgy, hogy az Isten és az ember kapcsolatára figyelsz"

    Nyilván óriási szimbolizmust hordoz a történet, de ne váljunk már víz felett úszó köddé! Hát nem csak szimbólumokról van szó! A föld, fizikai valóság, a víz fizikai valóság, a korabeli emberiség, elpusztult az állat és növényvilággal együtt, ha ez így ténylegesen megtörtént! A szimbólumoknak valós eseményekből kell kiindulni, de ha a valós esemény, nem valós esemény, hanem valakinek a fantazmagóriája "Számára ez volt a jelentése" akkor én abban megint csak hadd kételkedjek!

    Ha nem tudsz logikus úton eljutni Istenhez, akkor szerintem a szeretettel sem jutsz sehova, tudniillik, tévtanítások mentén nem lehet a szeretetet felfogni, nem ismerheti meg az ember azokat az erkölcsi aspektusokat, ami szükséges ahhoz, hogy Jézus követőjévé válhasson az ember! Mit mond Jézus a tanítványainak? "Mennyi ideje szenvedlek benneteket" Hát akik látták, kézzelfogható volt számukra még azok sem tudták úgy követni a szellemiségét, ahogy azt most a biblia szerint elvárja tőlünk, akkor mi akik ezred éves lemaradásban vagyunk, hogyan tudnánk ezt helyesen tenni, egy olyan tanítás mentén, amiről tudván tudjuk, hogy egy teljesen eltorzult képet ad Jézusról és a tanításairól?

    Nem lehet állandóan a szimbólumok fantázia világára hivatkozni! Bizony vannak fizikai aspektusok, és bizony mi inkább abban élünk és azt tudjuk felfogni! Egyébként meg ha Isten a maga hasonlatosságára teremtett minket, akkor Isten is fizikai valóság kell, hogy legyen, vagy nem a maga képmására és hasonlatosságára teremtett! Vagy teljesen más a valóságos Isten és egy borzasztóan eltorzult fantázia világot nevezünk Istennek és teremtésnek!

    Azt minden normális ember érzi, hogy mi a jó és mi a rossz! Az ítéletalkotás képessége, az igazságérzet, és a lelkiismeret, jó úton tudja tartani az embert, de csak addig míg egy külső erő el nem téríti az útjáról! Akkor viszont alkalmazkodni kell a változáshoz, mert az alkalmazkodásképességét nem azért kaptuk, hogy ne éljünk vele! Se az önvédelem képességét, se a helyzetfelismerés képességét, se a reakció, a válasz adás képességét, se a gondolkodás képességét se semmilyen képességünket nem azért kaptuk, hogy legyen valami talonba, hanem, hogy használjuk és tegyük jobbá általuk a mindennapjainkat!

    A hit pedig nem egyenlő a hiszékenységgel, a szentség meg nem egyenlő a bálványozással! Tehát lehet a bibliának nevezett szöveggyűjteményt isteníteni, és kiindulásialapnak tekinteni, de tudatában kell lenni, hogy a biblia nem abszolút igazság, és sok más forrást is vizsgálni kell, hogy az igazság útján járhass! Mert ugye mi a legfontosabb dolog? Jézus mit mond? Én vagyok az út, az igazság, senki nem mehet az atyához, csak általam! Vagyis elsősorban az IGAZSÁG útját kell járni, ha pedig az utadnak hazugság az alapja, hiába mész azon következetesen azt hivén, hogy megfelelő életet élsz, az igazságtól nagyon messze kerülsz! Ezért fontos, hogy mi igaz és mi nem a bibliában, ami adja neked és nekem is az Isten képet, és arra az Istenképre épülő hittel jutunk Jézus szeretetéhez, így járhatunk az igazság, vagyis Jézus útján!

Új hozzászólás Aktív témák