Új hozzászólás Aktív témák

  • frame>24

    addikt

    válasz SystemRoot #3544 üzenetére

    Fú, Te! :DDD

    De akkor most mi a lényeg? Fel akarsz szabadítani minket a hit alól, miáltal vakon és sután koptatjuk a bolygó kérgét?
    Mer' érted, valamit írtál, hogy a vita azért jó + kell, mert az abszolút igazság megismerése a cél, és akkor denagyon-úgyvan, hogy nincs Isten, jajj!

    Csakhogy:

    "Amúgy tényleg nagyon lehalt ez a topik. :("
    "Lehet, az én Ateizmus topikom annyira jó lett, hogy a vallás topiknak leáldozott.:D ;]"
    "De hagyjuk ezt a gondoskodó Isten dolgot, számomra értelmetlen ilyenről beszélni."
    "Amúgy egész jól beindult a topik, csak ide kellet flamelnem.:D :DDD"

    (link)

    Én úgy látom, unod magad. Semmi más értelme nincs a "vitádnak", mint az új avatart mutogatni.

    Próbáltam rávilágítani, hogy a legújabb biológiai-genetikai eredmények szerint a legvalószínűbb, hogy az alapvető, minimálisan szükséges élet-alapok tekintetében tervezés van. Erre nincs teljes és véges, diszkrét bizonyíték, de a jelenlegi ismereteket nézve pont ez a valószínűbb. Tehát, még pont neked kéne felülvizsgálni igen nagy meggyőződésedet, miszerint semmi van. (arra a hsz-emre nem is reagáltál, pedig te jössz itt a "science érvelés embereként."

    Linkelek neked valamit, egy, a közelmúltban megjelent film szövegkönyvét! A film annyira ismeretlen, hogy illegális formában sincs fenn a neten, azonban ha érdekel a dolog, el tudom juttatni hozzád a bolti verizót. (Nem, nem én árulom, ajándékba kaptam 1 DVD-példányt.) A szövegkönyvet azért linkeltem, mert önmagában olvasva is elgondolkodtató - természetesen a film illusztrációival érdekes igazán. (még akkor is, ha címe kicsit bugyután merész - ezt az egyet nézd el neki)

    Külön kiemelnék belőle egy részt:

    "Paul Nelson: Amikor a molekuláris gépeket vagy a komplikált sejtosztódási folyamatot látom, kénytelen vagyok megkérdezni: „Elképzelhető, hogy ezek mögött a dolgok mögött egy értelem rejtőzik? Vajon van oka és célja ezeknek a rendszereknek?
    A tudománynak az a célja, hogy kiderítse az igazságot a világ dolgairól. Nem dönthetjük el előre, hogy mi lesz az igazság. Nem mondhatjuk azt: „Nem szeretem ezt a magyarázat, inkább félretolom”.
    Ha valamit nem értünk a természetben, akkor inkább minden lehetséges okot számba kell vennünk, amivel megoldhatjuk a rejtélyt. Az evolúcióelmélettel az az egyik bajom, hogy elutasít egy lehetséges okot, még mielőtt a bizonyítékok önmagukért beszélhetnének. Indokolatlanul kizárja az intelligenciát a lehetséges okok közül."

    [ Szerkesztve ]

    ▏▎▍▋▊▉ "I would never go bungee jumping. A broken rubber brought me into this world, it sure as hell isn't gonna take me out."(DanielDFizzle) // LOAD "*",8,1

Új hozzászólás Aktív témák