Új hozzászólás Aktív témák

  • Dany007

    veterán

    válasz Kazimír #3179 üzenetére

    Igen, nehéz átlépnem az alapokon, mivel azok számomra elég fontos tényezők, amikre nemigazán taláni hiteles magyarázatot.
    Sajnos a halál utáni helyzetre (szándékosan nem írtam halál utáni életet) még nincs magyarázat. Semmi tudományos. Következtetni lehet.
    Ami biztos, hogy a halál közeli állapotban tapasztalt élmények, nagy fény, alagút, stb., az mégsem az Istenhez vezető út, ugyanis egy enzim váltja ki ezt az agyban. Amit azóta mesterségesen is előidéztek, mégcsak meghalni se kell hozzá.
    Ha próbáljuk tudományos részről közelíteni, szerintem semmi sincs a halál után. Sajnos. Persze ez tényleg csak feltételezés. Viszont amikor az ember meghal, akkor a szervek leállnak, az agy kikapcsol. Olyasmi mint az eszméletvesztés, csak olyankor tényleg minden kikapcsol.
    Ugye lehet olyan esetekről hallani, hogy valaki megsérül, valahogy, és akkora a fájdalom, hogy elájul. Na most olyankor a test, már nem bírja feldolgozni azt a fájdalom mennyiséget, és kikapcsol minden érzékelést, csak a létfontoságú dolgok maradnak. Ilyenkor nincs álom, nem emlékszik az ember semmire. Csak annyira, hogy elsötétül minden, és puff. A következő emlék amikor (mondjuk) a kórházban felébred. A kettő közötti rész 100%-ig kiesik.
    Ebből következtetem én ( lehet, hogy hibásan ), hogy amikor az ember meghal, akkor is kikapcsol minden, főleg ha valami hatalmas fájdalommal ér véget, akkor álltalában a konkrét halál beállta előtt bekövetkezik az eszméletvesztés, és aztán a halál.
    De persze nem tartom kizártnak a lélek jelenlétét. Elvégre egy ember, egy állat, is annyira összetett. Maga az agyműködés, a gondolkodás, a személyiség. Nehéz lenne ezeket leírni elektormos jelek, és hormonok, vagy egyéb kémiai folyamatok alapján.
    Tehát szintén nem mondom azt, hogy nincs lélek, vagy halál utáni lét, csak egyenlőre nincs tudományosan megalapozva.
    Viszont lehet, hogy az emberek a halálból adodó félelme volt az ami kitalálta ezeket a földön túli dolgokat. Elképzelhető, hogy az emberek annyira féltek a haláltól, hogy az évezredek során egyfajta mítosz szerüség alakult ki ezzel kapcsolatban.
    De persze semmire sincs semmi konkrét bizonyíték. Nem tagadom, és nem is állítom egyik lehetőség helytállását sem.
    Abban én is hiszek, hogy a 7köznapi dolgokban van szabad akaratunk, nem egy előre megírt sors szerint élünk. És abban is, hogy bizonyos dolgokat egy nálunk jóval felsőbb rendü lény irányít / irányíthat (és ezt most lehet Istennek, ufónak, bárminek nevezni).

    Igen néha én is elszakadok a tudományos magyarázatok keresésétől. Vannak dolgok amikre tényleg nincs magyarázat. És azt én is egy felsőbb erőnek tekintem. Ez így van jól.
    De ettől még nem fogok a Biblia minden szavában hívő ember lenni. És sz.tem ez is így van jól.
    Nem, nem kell, hogy elém álljon. Csak történjen valami, valami pozitv ha lehet, ami egyértelműen csakis az ő műve lehet, senki másé.
    Meg amúgy nem szavakba kötöttem bele, hanem a Biblia Teremtéssel foglalkozó fejezetébe. Úgy kompletten az egészbe.

Új hozzászólás Aktív témák