Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz Dany007 #3175 üzenetére

    Kár volt ennyi időt szánni erre a hozzászólásra :)
    Senki sem vitetje, hogy a mai tudományos álláspont nem egyezik a Bublia teremtéstörténetének tududományosított álláspontjával... de miért is akarod tudományosítani?
    Ki mondja azt, hogy ez egy tankönyv arról, hogy minden pontosan hogyan jött létre? Te komolyan gondolod, hogy egy többezer éves irat, amelyet legelőször szóban adtak tovább az emberek egymásnak olyan szavakkal lesz tele, mint dezoxiribonukleinsav, meg Coriolis erő?
    A teremtéstörténet lényege az, hogy nem rendezetlenül, nem a véletlennek köszönhetően, nem a csillagistenségek hatására született a világmindenség, hanem Isten teremtő szavára... (és most lehet jönni azzal, ha nincs molekula, nincs anyag, akkor mi közvetítette Isten által keltett hanghullámokat)
    A Biblia soha nem törekedett arra, hogy biológia, történelem vagy bármilyenm más szakkönyvvé váljon...
    Példaként végül az említett legyen világosság pedig közel sem biztos, hogy az elektromágneses hullámról szól... (de ha arról szólna, akkor nem lehet, hogy meg kell teremteni a fényt ahhoz, hogy a Nap is fényt bocsásson ki magából?) Jézus mondja: "Úgy fényljék a ti világosságotok..." És nem arra gondolt, hogy a tanítványok kapcsolják be ez elemlámpáikat....
    A Biblia nem hazudik már az első lapjain sem, hanem az ókori embernek, a gyermeknek is érthető nyelven tanítja, hogy Isten a világ teremtője, az ővé minden... és addig, amíg Isten keze csillagokat képes formálni, el lehet gondolkozni, hogy mekkora türelemmel bír, hogy engedi nekünk azt, hogy megkérdőjelezzük Őt....

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák