Új hozzászólás Aktív témák

  • Kazimír

    őstag

    válasz Dany007 #3111 üzenetére

    Ezen a ponton, de talán már egy kicsit korábban is, átmentél...hmm.. hogy is fogalmazzak, hogy ne sértődj meg.. mondjuk demagógba.

    A hit a nem látható dolgok létébe vetett bizalom. Ha bizonyíték kell, használj Old Sp*ce-t..
    HItet nem lehet tanulni, sem tanítani. Vagy van benned, vagy nincs.(nem a keresztény hitről van szó, hanem a hitről általában). Igen, hinni bármiben lehet, meg is teszik, ki miben tudja megélni a hitét, miben találja meg "saját" Istenét. Általában azt utasítja el az ember - és ha úgy tetszik - attól fél, amit nem ismer, úgyhogy ha majd egyszer, ha valóban(!) érdekel a téma, ülj le beszélgetni egy lelkésszel, szívesen válaszol a kérdéseidre, szerintem. Értelmes gyerek vagy, menni fog!

    Olyan dolgokra mondasz nemet, amelyekről csak szóbeszéd útját tudsz (az írásaidból legalábbis én ezt véltem felfedezni). Ugye érzed, hogy ez nem járja? Legalább vedd a fáradságot, és olvasd végig egyszer a Bibliát. Például ilyeneket olvashatsz benne: "Nincs Isten!" Nem hiszed? Olvasd el és meglátod! :) Hogy legalább tudd, mit utasítasz el!
    Mindig irigyeltem azokat akik megengedhetik maguknak ezt a fajta luxust. Vagyis, hogy egy csomó fontos dologra (kezdve a lét és a halál körüli kérdéseken) ne keressenek választ. Válaszkeresésen nem annyit értek, hogy "hogyan" és "miért", meg "hazudsz!", hanem valódi elgondolkodást. Ha megteszed, egy idő után el fogsz jutni egy olyan pontra, ahol az anyagszintű magyarázatok már nem állják meg a helyüket..
    Na, akkor szólj, visszatérünk rá és megvitatjuk, okés? :)

    písz

    Be köll fizetni, azt' jólvan...

Új hozzászólás Aktív témák