Új hozzászólás Aktív témák

  • zone

    őstag

    válasz szoke12 #19857 üzenetére

    egyáltalán nem érzem megalapozottnak
    A linkelt írásban szereplő mondat: "Azért ír múlt időben, hogy jelezze, az általa előre megjövendölt események teljes bizonyossággal be fognak következni." inkább nevetséges, mint megalapozott. Ez szerinted megalapozottabb, mint az, hogy 2 évvel az események után egy másik író leírta a történetet? Emellett jelen időben is írt, amire szintén próféciaként tekintenek.

    Te konkrétan hogyan kerültél a topicba? Egy vallásos ember írt Neked, vagy inkább Te jöttél a Vallás topicba írogatni? Remélem kivehető... Nem a vallásosak zaklatják az evolúcionistákat a kis topicjukban, hanem pont fordítva.
    Még jó, hogy nem azt mondod, hogy semmi keresnivalóm a topikban, mert nem kaptam személyes meghívót senkitől. Ha a vallás témájában szeretnék társalogni, miért mennék az evolúció topikjába (ha van egyáltalán a ilyen a fórumon)? Az már csak a te személyes ellenérzésed, ha az én véleményemet a témában zaklatásnak veszed, amivel nem tudok mit kezdeni.

    Tény? Fura, mert a suliban nem így tanultuk.
    Igen, az evolúció tény. Ugyanolyan tény, mint a gravitáció. A ma élő állatok közötti hasonlóságok arra a következtetésre vezettek, hogy közös ősök leszármazottai. A megtalált fosszíliákban ez jól megfigyelhető még az avatatlan szem számára is. Találtak például olyan madár őst, aminek a maihoz hasonló tollai és lábai voltak, de voltak fogai, farka és karmos mellső végtagja, mint a hüllőszerű ősének. Még ha ezek a tárgyi leletek nem is léteznének, ott van a DNS, minden élő szervezet alapköve. A tudósok meg tudják határozni a hasonlóságokat és különbségeket a fajok között és fel tudják rajzolni a rokonsági kapcsolatokat. Valamint jelenleg is megfigyelhető a működő evolúció, elég csak az ellenállást kifejlesztett baktériumokra vagy vírusokra gondolni.
    Az evolúció tény, az evolúciós elmélet pedig nem "csak egy elmélet". A köznapi értelemben vett elmélet csak feltételezés, ezzel szemben a tudományos elméletet tények támasztják alá, a "feltételezés" kifejezés tudományos megfelelője a hipotézis.

    Kíváncsi vagyok, hogy alkotta/hozta lérte/alakította ki a DNS-t az evólúció.
    Ha jól tudom egy hipotézis szerint az RNS alakult át DNS-sé. 2009-ben sikerült laboratóriumban előállítani olyan nukleotidokat, amik az RNS alkotóelemei, ez a véletlen kialakulást támasztja alá, de már folynak kísérletek a DNS előállítására is.

    én nem az evolúciós elméletről (ismétlem: elméletről) írtam, hanem általánosságban az ateista, evolúcionista emberekről
    Arról beszéltél, hogy az evolucionisták a semmiben hisznek, merthogy szerintük abból jött létre minden. Mellesleg attól, hogy valaki elfogadja az evolúciót még nem lesz automatikusan ateista.

    Mert az esélyek alapján kialakuló univerzum nem vet fel további kérdéseket?
    Nem, ha a kiindulópontot keressük, a további kérdéseket ebből vezetik le. Ellenben ha azt mondjuk, hogy egy természetfeletti hatalommal bíró lény teremtette az univerzumot, akkor ennek a lénynek az eredetével kapcsolatban merülnek fel további kérdések.

    Tudod, mire gondoltam, így nem érzem, hogy válaszolnom kellene.
    Nem tudom, nem vagyok gondolatolvasó. Válaszolj nyugodtan.

    Dávid az akkori állapotokat írta le, hogy milyenek voltak akkor az emberek (ma hasonló a helyzet), érdemes elolvasni a fejezetet hozzá.
    Ha ateista, nem tesz jót. Ebből következik, ha a jövőben is ateista marad, a jövőben sem tesz jót. Ezért nem látom mi a gond azzal, hogy azt írtam, ha ateista, nem tehet jót. Úgy tűnik, mintha csak a szavakon lovagolnál ahelyett, hogy érdemben reagálnál.

    A kettő közül melyiket látod leírva a Bibliában?
    Egyértelműen az előbbit. Nincs magyarázat, hogy mitől lesz morálisan helyes valami, csak annyi, hogy mivel "Isten parancsa" és akkor biztosan helyes. Már korábban is leírtam a véleményem, nem attól lesz valami helyes, hogy ki mondta.

    YouTube - https://goo.gl/bCKFYP

Új hozzászólás Aktív témák