Új hozzászólás Aktív témák

  • guga

    Közösségépítő

    válasz Algieba #1850 üzenetére

    Első sorban a lelki tartalomra kell koncentrálni ha a Bibliát olvasod, mert Isten lélek, tőle származik és a lelkednek szól.

    2. A föld pedig kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén, és az Isten Lelke lebeg vala a vizek felett.

    A föld a Bibliában az embert jelképezi, az ember lelkét, amit Isten megszánt és megművel, vagy ott van a legismertebb a magvető példázata. A magvető maga Isten, a mag Isten beszéde, s utána van a jó föld, amelyikben megmarad és termést hoz...
    Az ember lelkének az Istentől elszakadt állapota (kietlen és puszta vala, és setétség vala a mélység színén). Hiába rendkívül erkölcsös, tanult és köztiszteletben álló valaki, ha csak az emberek tiszteletét tudja kiváltani, de Isten azt mondja rá, hogy kietlen és puszta az Ő lelke.

    3. És monda Isten: Legyen világosság: és lőn világosság.
    4. És látá Isten, hogy jó a világosság; és elválasztá Isten a világosságot a setétségtől.
    5. És nevezé Isten a világosságot nappalnak, és a setétséget nevezé éjszakának: és lőn este és lőn reggel, első nap.

    Az első nap és a világosság minden ember életében azt a napot jelenti, amikor Isten üdvözíti Őt, azaz megismerteti vele Isten igazságát. De ez sem következik be előkészítés nélkül, mert Isten már előtte munkálkodik az életében.

    2Kor 6,2
    Mert ő mondja: Kellemetes időben meghallgattalak, és az üdvösség napján megsegítettelek. Ímé itt a kellemetes idő, ímé itt az üdvösség napja.

    1Tim 6,16
    Kié egyedül a halhatatlanság, a ki hozzáférhetetlen világosságban lakozik; a kit az emberek közül senki nem látott, sem nem láthat: a kinek tisztesség és örökké való hatalom. Ámen.

    1Jn 1,7
    Ha pedig a világosságban járunk, a mint ő maga a világosságban van: közösségünk van egymással, és Jézus Krisztusnak, az ő Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.

    5.
    És ott éjszaka nem lesz; és nem lesz szükségök szövétnekre és napvilágra; mert az Úr Isten világosítja meg őket, és országolnak örökkön örökké.


    Az egész Biblia erre az első nap, nappal és világosság, éjjel és sötétség szimbólum rendszerre épül. Természetesen mindezek mögött azért ott van az, hogy maga a föld teremtése, az ember teremtése megtörtént és sok nyitott kérdés van benne, hogy hogyan lehetséges, miként történhetett?
    Egyrészt már itt vagyunk, azaz valami történhetett s az ember bármennyire felkészült, okos és rendelkezésére áll a technika vívmánya, magát a választ mégsem tudja 100%-osan.
    Ezért van szükség hitre. Vegyünk egy példát, Jézus kenyérszaporítása vagy amikor a vízet borrá változtatta. Ha engedné, hogy abba az irányba menjünk, amerre az ember legszívesebben menne eme két történettel, akkor sem pékek, sem kocsmárosok nem lennének.
    Ugyanis mindenki azt szeretné tudni, hogy hogy csinálta és ha megtudta, akkor többé már nem Jézushoz fordulna, hanem maga szaporítaná a kenyeret és saját maga változtatná borrá a vizet.

    Természetesen ez csak egy eltúlzott példa, de ez van. Mindenki a megszerezhető tudásra hajt. Soha senki nem kerülhet közel Istenhez a megszerzett Bibliai tudásnak köszönhetően. Ugyanis nem felmérőt kell írni majd belőle.
    Ha pontosan megtudjuk válaszolni, hogy igen, így és így történt meg az ember teremtése, de a lelkünk kietlen és puszta, akkor nem Isten közösségében fogjuk tölteni az öröklétet.
    Előbb meg kell történnie az első napnak, a sötétség és pusztaság helyére be kell költöznie a nappalnak és világosságnak, Isten szerint ez a helyes sorrend.
    Amíg kietlen és puszta az ember lelkének állapota, addig hiába akarja megtudni, megérteni Isten tetteit, mert nem a lelke fog megváltozni, hanem a lexikális tudása, az nem eredményezi a hitet. Mert nem azt mondja hiszem, hanem azt hogy tudom.

    Az az ember, aki birtokolja Isten lelkét, igazságát és világosság van a kietlenség helyén, az hittel várakozik Istenre. Ha valamit nem ért, akkor megvárja, amíg Isten felismerteti vele.

    5. Ha pedig valakinek közületek nincsen bölcsessége, kérje Istentől, a ki mindenkinek készségesen és szemrehányás nélkül adja; és megadatik néki.
    6. De kérje hittel, semmit sem kételkedvén: mert a ki kételkedik, hasonlatos a tenger habjához, a melyet a szél hajt és ide s tova hány.
    7. Mert ne vélje az ilyen ember, hogy kaphat valamit az Úrtól;

    Start Menü\Minden Program\Kellékek\Szórakozás\Hangerőszabályzó

Új hozzászólás Aktív témák