Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz stranger28 #14911 üzenetére

    Jézus nem a rettegés üzenetét bízta ránk, hanem az öröm üzenetét. Akik a "térítést" azzal kezdik, hogy a pokol tüzén fogsz égni, ha megtérsz, bár nem mondanak hülyeséget, de rosszul közelítik meg az evangéliumot.
    Jézus, mikor az emberekkel találkozott, szerintem a farizeusok és talán a nép vezetői kivételével senkivel nem volt dörgedelemes. Mindenkihez másképp közeledett, attól függően, hogy mi nyomasztotta. Mást mond Zákeusnak, a kis termetű vámszedőnek, mást Nikodémusnak, a tanítónak, megint mást a samáriai asszonynak. Mindenkihez úgy szól, ahogy kell. Ehhez pedig ismerni kell őket. Jézusnak ez ment. Az utcán evangelizáló lelkes keresztény valószínű nem ismer téged. Valahogy közeledik hozzád. Talán úgy, mint Jézus a farizeusokhoz, vagy mint a Nikodémushoz. Ha csak nincs erre nyitott szeme, akkor addig, amig párbeszéd nem alakul ki közöttetek, semmit nem tud rólad.
    Nem mondom, hogy nem szabad beszélni a világvégéről, én jobban szeretem meghallgatni az embereket, és utána beszélni Jézusról, mert így személyes a dolog. Isten országában nincsenek sablonok, Isten országában személyes sorsok vannak.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák