Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz Kewkwaxa'we #14901 üzenetére

    Jó lenne tudni, hogy mi számodra a rendes válasz. Az, hogy megismerd, ahogy a keresztény ember gondolja, vagy pedig az, amit te rendes válasznak tartasz.
    A Biblia szerint minden ember úgy éli az életét alapból, hogy lázad Isten ellen. És ezt az állapotot nevezi bűnnek. Ennek a következménye az, hogy az ember olyan könnyen bánt meg másokat indokolatlanul, szavaiban, tetteiben önzés és önteltség jelenik meg sokszor.
    Nincs olyan ember a világon, aki soha nem követett el igazságtalanságot, soha nem okozott kárt másnak indokolatlanul stb.
    Ha egy nap csak 3 ilyet teszel az egy év alatt közel ezer, tíz év alatt közel tízezer, hetven év alatt közel hetvenezer eset. És a napi hárommal te a világ legaranyosabb embere lennél.
    És ettől senki nem képes megszabadulni. Ez az állapot minden embert fogva tartja, és ítéletet von maga után. Mint ahogy a feldobott kő leesik a gravitáció törvénye értelmében stb. Ez is törvény, csak épp nem természeti, még csak nem is társadalmi, hanem isteni törvény.
    És ez alól az ítélet alól csak a kegyelem szabadíthat meg. Ezt a kegyelmet pedig Jézus Krisztus hozta el. Lehet, hogy kevesen tudnak erről. A mi feladatunk (keresztényeké), hogy ez ne így legyen. Lehessen meg mindenkinek a döntési lehetőség, hogy Isten kegyelmét elfogadhassák.
    Jézust érte a bűneink miatt az ítélet. Jézus fizette ki a váltságot, ami a mi tetteink miatt halmozódott. És akik ezt elfogadják szabadok lesznek ettől a tartozástól.
    Ez a keresztények világképe.
    A szabadság hiányának említése a nem keresztények felé ezért nem tiszteletlenség, mert én sem, és egyetlen keresztény sem különb náluk, nálad. A különbség nem a keresztények bölcsességének, képességének, tudásának a következménye, hanem Isten munkájának eredménye. Az a kijelentés, hogy én jobban vagyok szabad, mint te, éppen ezért nem bántás akar lenni.
    Nem szeretnék tiszteletlen lenni senkivel sem, de azt szeretném, ha engem sem néznének hülyének egyes, pld magukat ateistáknak gondolók, mert nem értik a mi hitünket, mert nem tapasztalták még meg, amit mi. Nem bölcsebbek nálunk azért, mert nem hisznek Istenben. És nem okosabbak nálunk mert ki akarják a tudományt maguknak sajátítani. Egyesek, és nem mindenki.
    Én szeretném ha a tisztelet kölcsönös maradhatna.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák