Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz Huma #14876 üzenetére

    Kb annyira, mint ahogy a madarat behatárolja a sztratoszféra határa.
    A hívő ember: szabad ember.
    Szabad vagyok nem sodródni az árral, és nem tartani feltétlenül értéknek csak azért valamit, mert sok millió ember annak tartja. Szabad vagyok nemet mondani olyan dolgokra, ami a mai viszonyok között nagyon sokan nem tudnak, és ezért kitalálnak rá elméleteket, hogy miért nem is lehet, pedig lehet.
    Szabad vagyok arra, hogy olyan embereket is szeressek és elfogadjak, akiket korábban el sem tudtam viselni, vagy mert szándékosan kárt okoztak nekem, egyébként utálnám őket.
    Szabad vagyok arra, hogy ne előzze meg a karrier a családi kapcsolatomat. Szabad vagyok nemet mondani így visszautasíthatatlan ajánlatokra.
    Szabad vagyok arra, hogy abban kamatoztassam a képességeimet, amik adattak nekem, és nem azokért küszködjek, amiket mások fontos, a mai élethez nélkülözhetetlen "képességeknek" tartanak, de nekem nincsenek meg, és nem is kellenek. (Szabad vagyok egy sokszínű világban akár csak egyetlen színként is élni, tudva, hogy ez is fontos a teljes színpalettához.) Szabad vagyok arra, hogy nemet tudjak mondani másoknak, ha kell, és fel tudom vállalni azt is, ha ezzel rosszul döntök. Szabad vagyok arra, hogy még tizenkét év házasság után (17 év kapcsolat) is szenvedélyesen szeressem a feleségem. Szabad voltam arra, hogy ne feküdjek le a feleségemmel az esküvőig, és ez nem korlátozza a mai életünket.
    Szabad vagyok arra, hogy a feleségem előtt esendőnek, gyengének látszódjak...
    stb...

    Ezek egy része neked is talán meglévő szabadság. Nekem a megtérés hozott ebben változást. A legtöbb dologban előtte nem volt szabadságom, de szabaddá lettem Jézus által. És ezt a szabadságot nem cserélném el semmiféle más "szabadságra".

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák