Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz Fred23 #14595 üzenetére

    A kereszténységem nem kinevelhető. Erre jó példa a náci és a sztálini diktatúra, de a rákosi diktatúrát is hozhatnám no meg a kínai átnevelő táborokat is. A hit olyan dolog, ami nem nevelhető ki. Nem nevelhető ki belőlem, hogy a feleségem létezik. Ha nagyon kínoznak, akkor lehet, hogy letagadom a létét, de akkor is tudom, hogy ő van, csak megtörök.

    Ugyanígy van az Istennel. Lehetetlen kinevelni azt, amit megtapasztaltam, éveken keresztül megértem. Biztos van eszköz, amivel megtörhetnek, de gondolom, te nem erőszakos vagy csaló dolgokra gondoltál.

    Lehet, hogy az alapfelvetésed hibás. A nem igazán ismert keresztény hitet szólod le, miközben az ismert keresztény embereket elismered. Lehet, hogy a kereszténység, amit hülyeségnek tartasz, amit lenézel, nem is egyezik azzal, amiben hisznek az általad is tisztelt keresztények. Lehet, hogy félre vagy vezetve. Lehet, hogy a klassz keresztény emberek egy klassz kereszténységben élnek, és a hitük is klassz, és egyáltalán nem olyan bárgyúak, mint ahogy gondolod.

    Én anno azt gondoltam, hogy a kereszténység bárgyú hülyeség, akaratgyenge ember-hulladékok élet pótléka. Bevallom, hogy hiányos ismereteim voltak, amelyek az én kis önteltségemmel borzasztóan elfogulttá tettek, és baromira nem a valóságot láttam.

    Ez megváltozott. Szvsz a klassz keresztény emberek mögött valóságosan klassz kereszténység áll. Valódi, élettől duzzadó, dinamikus, és hihetetlenül gazdag világ a keresztény világ. Szvsz sokkal gazdagabb, mint az buli-tv-facebook-leiszom magam, úgy szórakozom világ megspékelve az életen át történő tanulással, melóval és a végén szívással. Gazdagabb a világ, mint a használati tárgyak bálványozása, mint az elérhető szakmai pozíciók utáni gyilkos hajsza...
    Összeszedtem a környezetem nem keresztény embereinek "élet-gazdagságát"....

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák