Új hozzászólás Aktív témák

  • kymco

    veterán

    válasz D1Rect #14563 üzenetére

    Ti, nem keresztények túlmisztifikáljátok a hívő, nem hívő dolgot, vagy szélsőségesen leegyszerűsítitek.
    Hívő az, aki Krisztus követő. Krisztust csak az tudja követni, aki kapcsolatban van vele. Nem utánozni kell, nem a nevében eljárni, hanem követni.
    Hívő, aki tud hálás lenni a bűnbocsánatért, és ez a hála formálja a mindennapjait.
    Nem tökéletes, nem bűntelen, nem hibátlan.
    Önmagában nem keresztény még, aki annak tartja magát. Nem vagyok attól USA állampolgár, hogy ezt állítom magamról. Attól sem lesz valaki keresztény, hogy más mondja rá. Nem leszek attól sem USA állampolgár, hogy egy USA állampolgár azt állítja rólam.
    Azt, hogy ki keresztény maga az ÚR dönti el. Ő választja ki a tanítványait. Nem az én szavam a döntő, mert én nem látok a szív mélyére, és más ember szava sem döntő. Estenként persze Isten adhat látást erre, de ez az Ő szuverén joga, hogy kinek és meddig. És ez a adottság nem tanulható. Ellenben a megtért ember életében előbb-utóbb láthatóvá kell lenni, hogy Jézusé. Nem feltétlen azzal, hogy templomi tisztséget vállal, és Bibliát olvas. Persze ez is jelenthet valamit, de a lényeg az, hogy a keresztény emberben előbb-utóbb megjelenik valami Krisztusból, a jellemében, viselkedésében, gondolkozásában. Ehhez idő kell, de láthatóvá válik, nem titkolható.
    Ha nem jelenik meg soha semmi, akkor ott baj van.
    A keresztény ember ezért mondja, hogy pedofil pap nem lehet megtért, és hogy az inkvizítor bár egyházi tisztséget töltött be, de köze nem volt a Krisztus követéshez.

    www.refujvaros.hu

Új hozzászólás Aktív témák