Új hozzászólás Aktív témák

  • Viszlát

    addikt

    válasz Mr X #14078 üzenetére

    Jófej vagy, ezekről a kérdésekről töménytelen mennyiségű könyvet írtak, millió oldalon keresztül taglalva a válaszokat. :D

    Megpróbálok tömören válaszolni:

    - Igen, csak akkor, de fontos megjegyezni, hogy az Isten szerinti hit a legtöbb esetben egészen másként néz ki, mint ahogy azt az emberik elképzelik és gyakorolják.

    - Egy feltétele van, a hit, ahogy az Ige is fogalmaz: Mert úgy szerette Isten a világot,hogy egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz őbenne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.

    - Az erkölcsös élet szép dolog, de az üdvösség tekintetében teljességgel haszontalan, nem lehet kiérdemelni a megváltást.

    - Ha valaki hisz, akkor annak külső és belső következményei is vannak. A bűn szintén olyan fogalom, ami egészen mást jelent bibliai környezetben, mint ahogy a mindennapokban használjuk. De ha arra akarsz kilyukadni, hogy valaki hangoztatja a hitét, miközben mindent ugyanúgy csinál, mint azelőtt, akkor az úgy sántít.

    Még annyit megjegyeznék, hogy a hit megítélése trükkös dolog, egyedül Isten képes igazságosan megítélni, ember erre képtelen.

    "How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

Új hozzászólás Aktív témák