Új hozzászólás Aktív témák

  • hallari

    tag

    válasz Noddy #13581 üzenetére

    "És szeresd felebarátodat mint magadat. (Isten és ember szeretete) Ebbe nem fér bele senki megölése,"
    Nem is mondtam, hogy neked bárkit meg kellene ölni. A lényeg, hogy külön kell választani a szinteket:
    1)egyéni hívő
    2)gyülekezet
    3)állam.

    Mivel a halálbüntetésről volt szó, ezért bátorkodtam felhívni a figyelmedet arra, hogy Jézus továbbra is elismerte az állam fennhatóságát, ami magával vonja azt is, hogy az eredeti jogosítványait sem vonta kétségbe, KÜLÖNBEN MONDTA VOLNA. Itt is érvényes, ami a katonaságnál: az utolsó parancsot kell végrehajtani. Amiben nem változtattak, ott az eredeti maradt érvényben.

    Tehát az állam által érvényesíthető halálbüntetést válaszd külön a személyes hitedtől, mert ez nem a te jogosítványod. Noé óta semmit nem változtatott Isten ezzel kapcsolatban, sőt, elvárja, hogy ne szállodákat építsenek a bűnözőknek (mint pár éve Ausztriában), hanem elrettentsék őket a bűntől. Ez nem azt jelenti, hogy ne lehetne támogatni őket az újrakezdésben (lásd a most szabadult Viszkis), de a leggyakrabban sajnos azt látni, hogy cellákba becsempészett mobilokról, drogról, prosti látogatókról szólnak a hírek, akik a kigyúrt, kopasz elítélteket kényeztetik, akik közben arra készülnek, hogy szabadulás után ott folytassák, ahol abbahagyták. Kicsit "elliberalizálódott" ez a szegmense az életnek, nincs visszatartó ereje az ítéleteknek. Lásd az ír gázoló ügyét, aki egy 2 és egy 5 éves gyerek halálra gázolása után évekkel(!) kapott 3 évet azzal a "megszorítással", hogy minimum 18 hónapot börtönben kell töltenie. Én ezt mindennek nevezném, csak igazságosnak és méltányosnak nem. És alig akarják kiadni.

    Azt sem gondolnám, hogy mondjuk a tömeggyilkos Breivik, aki 70-nél több embert megölt, ne szolgált volna rá a halálbüntetésre. Egy dolog, hogy a norvég állam enyhe törvénykezése miatt max. 21 évre csukhatják le, és mivel ott nem divat az utólagos törvénykezés, ezért ezen nem is változtatnak, de szigorúbb országokban simán kivégeznék. És Isten törvénye alapján teljesen jogosan, hiszen Ő mondta: Ne gyilkolj. Ráadásul meg se bánta az illető, sőt, folytatni akarta a horrort.

    "Ebbe nem fér bele senki megölése"
    Mint írtam, részedről (és részemről) nem. Az államnak nem adott ilyen parancsot Jézus, tehát ott maradt az eredeti cél, amit Pál írt: a gonosz cselekedetek megbüntetése.

    "A bűn elleni gyűlöletet nem tudom, hogy hoztad ide, a bűn nem ember"
    De személy. Ahogy az ember is. Amikor a bűnt gyűlölöd, konkrét szellemi személyekkel is teszed, akik ezek mögött a cselekedetek mögött állnak. Nem véletlenül mondja a Jelenések könyve pl., hogy a "pokol és a halál a tűz tavába vettetik". A bűn nem fogalom elsősorban.

    A második bekezdést már megválaszoltam: a lényeg, hogy ne keverd össze az egyéni szintet az államival. Sőt, a gyülekezetivel sem, mert pl. Pál is írja, hogy nagyon bűnös keresztényeket átadott a gyülekezettel egyetértésben a Sátánnak(!), a test veszedelmére(!). Vagyis, ha nem tértek meg, akkor meghaltak...

    Felejtsük el a humanista maszatolást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák