Új hozzászólás Aktív témák

  • FehérHolló

    veterán

    válasz lao ce #1336 üzenetére

    ''ez nem ertelmezheto csak a keresztenyek szamara. mivel ez a szo atkerult a hetkoznapokba, ezert hetkoznapi ertelemben hasznaltam mint gondolom a nagy tobbseg is teszi. a kovetkeztetesem arra vonatkozott.
    ehhez hasonloan amit az egyhazak szerepevel kapcsolatban amit irtal szinten ertelmezhetetlen, viszont hetkoznapi ertelemben meg kb ugy van ahogy irtam.''


    Mindenek előtt bocsánat, hogy beleszólok a beszélgetésetekbe!
    Megpróbálom a Jézusra mutatást kicsit érthetőbbé tenni számodra, hátha esetleg ebből jobban megérted (bár kymco jól fogalmazott).
    Szolgálok a VISZ-nél, gyerekeket próbálunk ''megtéríteni''. Történeteket mondunk nekik a Bibliából, kiemeljük nekik belőlük az Istenre és Jézusra vonatkozó részeket. Mesélünk nekik igazi szereteről, és megpróbáljuk átadni nekik is valamilyen szinten azt az érzést, amit mi érzünk Isten iránt.
    Néha, amikor nem-keresztény barátaimmal társalgunk, szóba kerül az egyház, szóba kerül hogy én ez-meg-az vagyok. Általában az ilyen beszélgetésből oda lyukadunk ki, hogy elmondom nekik, hogy Jézus mit tett értem, és hogy mennyi csodát éltem át azóta, mióta Vele járok (értsd: keresztény lettem). Képzeld, egyre jobban kezdik megérteni és megérezni azt a szeretetet, amivel csak Isten tud szeretni. Látható következmény, hogy a kezdeti csúfolódásból először egy elfogadásba, utána pedig érdeklődésbe ment át a dolog. Pedig csak Jézusról és Istenről beszéltem nekik. kymco szavaival élve: Jézusra mutattam. Tehát térítésnek nevezhetjük szerintem azt, amikor valakinek beszélünk Jézusról (Jézusra mutatunk), az pedig először megérti, majd elkezd esetleg érdeklődni az Isten szeretete iránt (elkezd Jézus felé fordulni kymco szavaival). Ezek után már csak azon múlik, hogy Isten az adott ember szívében hogy munkálkodik és hogy van terve vele. Előfordulhat, hogy ő is át fogja érezni Isten szeretetét és ráébred, hogy szüksége van Jézusra (kymco szavaival: meghallhatja Őt magát).

    ui.: a ''mesélés'' kifejezés nem a legpontosabb, de sajnos nem jutott eszembe most kora reggel jobb.
    kymco: Bocsánat, ha esetleg a szavaidat félremagyaráztam, de keresztény szemmel én így értelmeztem, és remélem te is így érted. Másrészt kicsit leegyszerűsítve fogalmaztam, hogy megértse.

    Skynet is real. It's called Google.

Új hozzászólás Aktív témák