Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz kymco #1307 üzenetére

    en a 'jo' szorol irtam hogy csupan a dolgok egyik fele, am ha isten teljes is a joban akkor is lekorlatozott tevekenysege es a hatalma a josag keretei koze. vannak akik akarjak es kepesek a teljes kepet es mukodest latni es elfogadni. ok nem elegednek meg az isteni lenyek torteneteinek tanulmanyozasaval. ezeknek a kutato elmeknek megadhatja a valaszt a tao, vagy egy hasonloan atfogo vallas.

    ''Isten nem felmérhető, kiszámítható esetleg tervezhető''
    nem allithatod hogy az altalad ismert isten ossze-vissza vagdalkozva hadonaszik, csinal valamit aztan visszaveszi, mond valamit aztan visszavonja meg hasonlok, mert ez nem igaz.
    kesobb logikarol es megertesrol irsz es nem a kiszamithatosagrol ami egy kisse mas konverzacio lenne es egyet is ertek az alapkoncepcioval hogy logikatlansagok vannak sok helyen a istennel/istenekkel kapcsolatos dolgokban am szerintem ez nem az isteni tetteket, legfeljebb a vallas emberi korlatait jellemzi. viszont ez semmikeppen nem azt jelenti hogy ettol isten kiszamithatatlan, tervezthetetlen vagy akar korlatlan lenne.
    a vegkovetkezteteseddel azonban teljesen egyetertek: vannak isteni rejtelyek.

    az etkeszlet tokeletes is lehet akar, de en az asztalrol beszelek a vacsora koordinacios rendszereben. te a desszertestalban hiszel ami klassz dolog elismerem, am en vacsorazni szeretnek :)

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák