Új hozzászólás Aktív témák

  • lao ce

    aktív tag

    válasz Noddy #10868 üzenetére

    sajnalom ha benned visszatetszest valt ki az ahogy lekepzodik a szememben a valaszaitokbol az ahogy a vilaghoz hozzaalltok. nem akarlak megbantani. azt hiszem visszavonulok lassan hogy elkeruljem a tovabbi felreerteseket es nem hozok fel uj temat. nem erdemes beszelgetni ha rossz erzes merul fel a masikban. kymcot kinoztam itt par eve, tulelte :), de azert inkabb elkerulom mar a csatarozasokat.

    "a törvényeket nem azért tartjuk meg, mert akkor ejnyebejnye ... (hanem) úgy mond hálából,"
    ertem.

    "Tehát amiket itt írtál a parancsolgatásról, fenyegetésről, kibújásról egy nagyon téves elképzelés... rosszul esik mikor az ember ilyeneket olvas."
    abban a bekezdest a taoizmusrol allitottam dolgokat. es ugy van ahogy irtam.

    "Amit írtál a "jó"-ról... Nekem ez a tipikus "teszünk rá" mi a jó, mi történik a világban, tök mindegy, nihilista felfogás, jön le, bár ez biztos az én hiányos ismereteimnek tudható be."
    valoban nincs hozza koze. ez egy kicsit szokatlan koncepcio nyugati szemmel nezve, szoval nem meglepo a felreertes.
    zarojelbe megjegyezve: bar meg akkor is jobb lenne a vilag ha sokan inkabb "tennenek ra" a helyett hogy masokat testileg vagy lelkileg megnyomoritva rajuk kenyszeritsenek mondjuk egy eletformat vagy gondolatokat, normakat, kulturalis szokasokat, akarmit mert az "jo". mindezt keretlenul, eroszakkal, figyelembe nem veve a valos problemat (ha vannak egyaltalan) es igenyeket a segitsegre (ha van ra igeny egyaltalan).
    mielott elkeseredsz megint, itt nem kifejezetten a vallasokra gondolok bar van ahhoz is koze. altalaban mondva majdnem minden hazugsag es artas ilyen nagy jotevesbe van becsomagolva.

    "De ha a tanítást nagyobbra tartod Istennél akkor már bálvány imádás"
    egyreszt en nem imadok semmit es senkit sem balvanyozas jelleggel. mindennek van jo es rossz oldala, azaz minden teljes. igyhat vakon imadni... nem okos dolog. a taohoz is es altalaban az elet dolgaihoz is egyfelekeppen probalok hozzaallni, es mindent a teljes egeszeben probalok latni.
    masreszt nem tudom es nem is akarom eldonteni hogy istenek vannak-e vagy nincsenek. a hit-eletemet erre a lehetosegre pazarolni. szoval epp ezert ha ehes vagyok, akkor egy adag tojasrantotta is tobbet jelent mint valamennyi isten egyuttveve.

    [ Szerkesztve ]

    nicht kompot

Új hozzászólás Aktív témák