Új hozzászólás Aktív témák

  • Noddy

    senior tag

    válasz lao ce #10867 üzenetére

    Neked van egy nagyon durva tévképzeted a keresztyénségről és az én általam mondottakat próbálod beletuszkolni a te torz elgondolásodba és ez nagyon visszatetsző, legalábbis számomra. Valószínűleg ennek az az oka, hogy nem ismered a Bibliát és az azon alapuló tanításainkat.

    Ez látszik azon is ahogy elképzeled ami istentiszteletünket.

    Ahogy korábban is meg lett itt fogalmazva a fórumon a keresztyén nem rettegve jár kell a világban, hogy hol talál valami kisértést és attól rettegve iszonyodik és ki se mer nyitni egy könyvet vagy nem mer megnézni egy mozi filmet.

    Amit leírtál a taoizmus kényszerzubbony mentességéről az igaz a keresztyénségre is abból a szempontból, hogy a törvényeket nem azért tartjuk meg, mert akkor ejnyebejnye meg kénköves eső, döghalál, hanem azért mert Isten hamarabb szeretett minket és megváltott minket és helyet készített számunkra. Tehát úgy mond hálából, és az az egészben a legszebb, hogy a Szentlélek ezt kimunkálja, hogy nem kényszer lesz ez hanem tényleg szívből jövő hála megnyílvánulása a szeretet törvény megtartása, a kegyesség, a könyörület (lásd a lélek gyümölcsei).
    Tehát amiket itt írtál a parancsolgatásról, fenyegetésről, kibújásról egy nagyon téves elképzelés a részedről, de megértem, mert téged abszolút nem érdekel a keresztyénség és nyilván nem is akarod megismerni, csak rosszul esik mikor az ember ilyeneket olvas.

    Amit írtál a "jó"-ról, az pedig szerintem nem fest túl rózsás jövőképet. Nekem ez a tipikus "teszünk rá" mi a jó, mi történik a világban, tök mindegy, nihilista felfogás, jön le, bár ez biztos az én hiányos ismereteimnek tudható be.
    Bálványimádásról azt írtam ha olyan dolgot imádok ami nem Isten. Ha neked a tanulás imádás, akkor nem ismerlek eléggé bocsánat. De ha a tanítást nagyobbra tartod Istennél akkor már bálvány imádás, és ez azt hiszem nálad fent áll, mivel nem is hiszel a mi Istenünkben, de ha nem akkor javíts ki. A keresztyének is dolgoznia kell, szeretheti a munkáját, hobbiját, családját, ez így helyes erre buzdít a Biblia is, de ha ezeket fontosabbnak gondolom Istennél akkor ott baj van, erre értettem a bálványimádást. Ha valamit Isten helyére teszek. Ha az lenne igaz amit te következtetés képpen leírtál ott tartanánk, hogy egész nap csak ülnénk és lelkigyakorlatokat végeznénk és mások segítségére szorulnánk, és ettől óv a Biblia is, "aki nem akar dolgozni ne is egyék"... Az ős thesszalonikai gyülekezet volt hasonlóképen és Pál sokat tanítja őket erről, attól még hogy várom Jézus visszajövetelét az nem mentség a lustaságra, felelőtlenségre.

    Amit te bezártságnak írsz én az biztonságnak élem meg. És amit te úton járásnak azt én célba érkezésnek :)

    Jesus my savior, not my religion. - Jéghegy nem talál ibolyát.

Új hozzászólás Aktív témák