Új hozzászólás Aktív témák

  • Rive

    veterán

    válasz VINIKOR #10067 üzenetére

    Eeeegen, egy mosóporreklám-kaliberű felütés után törvényszerű, hogy a másik hülye ;]

    A vallásokkal, vallási rítusokkal kapcsolatos megváltozott tudatállapotoknak komoly irodalma van, a klf. indián beavatási szertartásoktól a boszorkányüldözésig és tovább. Messze nem véletlen, hogy ma ilyen szartartások vagy csak kis méretű, vagy csak nagyon új csoportokban dívnak - amelyik egyháznak van már egy kis tőkesúlya, vagy nem rest tanulni a múlt hibáiból, az meglehetősen gyanakodva kezeli az effélét, és soha nem emeli a vallásgyakorlat központi elemei közé. A jelenségkör holdudvarából szinte dudvaként burjánzanak meglehetősen egyéni vallásértelmezések, erőszakos cselekmények, veszedelmes fanatikusok, és a dolog törvényszerűen vezet az eredeti tanok korrumpálásáig.
    Effélével játszani az a kis deénújésmindenkinéljobbvagyok! egyházak privilégiuma.

    Persze, ha egy egyház gyorsan hiveket akar szerezni, akkor ez az út csábító lehetőség. Csak, ugye, a kereszténység az igazából jóval hétköznapibb (úgy szeretem a magyar nyelvet ;] ) vallás.

    Ui.: Igazából semmi új nincs a dologban, vagy egy tucat más, még csak nem is keresztény gyökerő vallás és hitrendszer keretében előfordulnak az adott jelenségkör elemei, különféle variációkban - legalább ez intő jel kellene, hogy legyen.

    [ Szerkesztve ]

    /// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

Új hozzászólás Aktív témák