Új hozzászólás Aktív témák

  • Hieronymus

    addikt

    LOGOUT blog

    válasz Arpee78 #2014 üzenetére

    "A pálmaolajat a margarin gyártás során és előtte mennyire sütik meg?"

    Ez nem olaj, hanem zsír.
    A margarin gyártása során, vélhetően már nem kap a zsír nagyobb hőtermelést. Az EU előírásai nem is engednék meg.
    A pálmazsír gyártása során finomítják az olajat. Ha jók az információim, 235 fokra hevített gőzzel kezelik.
    A keményítés során nikkelt használnak katalizátornak, amit a folyamat végén majdnem teljesen kiszűrnek.
    Igen a folyamat, részleges hidrogénezés. Transzsírok keletkeznek. A margarin gyártása során már nem, ezért a gyártók kijelenthetik, hogy nem hidrogéneznek.
    2012-ben jelentősen korlátozták Magyarországon, a forgalomba hozható termékekben a transzzsír tartalmat. De a csökkentett mennyiség sem tesz jót az egészségnek.

    Ettől függetlenül, ha valaki szereti, fogyassza egészséggel. De nem kell ráfogni, hogy egészséges étel.

    Szívbarát tanúsítás.
    Ehhez képest a lenolaj gyógyszer, annyira előnyös az összetétele.

    Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Új hozzászólás Aktív témák