Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz Arpee78 #2014 üzenetére
"A pálmaolajat a margarin gyártás során és előtte mennyire sütik meg?"
Ez nem olaj, hanem zsír.
A margarin gyártása során, vélhetően már nem kap a zsír nagyobb hőtermelést. Az EU előírásai nem is engednék meg.
A pálmazsír gyártása során finomítják az olajat. Ha jók az információim, 235 fokra hevített gőzzel kezelik.
A keményítés során nikkelt használnak katalizátornak, amit a folyamat végén majdnem teljesen kiszűrnek.
Igen a folyamat, részleges hidrogénezés. Transzsírok keletkeznek. A margarin gyártása során már nem, ezért a gyártók kijelenthetik, hogy nem hidrogéneznek.
2012-ben jelentősen korlátozták Magyarországon, a forgalomba hozható termékekben a transzzsír tartalmat. De a csökkentett mennyiség sem tesz jót az egészségnek.Ettől függetlenül, ha valaki szereti, fogyassza egészséggel. De nem kell ráfogni, hogy egészséges étel.
Szívbarát tanúsítás.
Ehhez képest a lenolaj gyógyszer, annyira előnyös az összetétele.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS VS228DE 22" 1920x1080 Full HD LED Monitor
- Komplett igényes gamer PC (Monitor, alaplap, cpu, ház, táp,ssd, vga)
- Samsung S34BG850 G8 - 34" Ívelt Smart OLED - 3440x1440 175Hz - 0.1 ms - TrueBlack 400 - FreeSync
- Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB Phantom Silver
- HP 255 G8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 5700U 16GB DDR4 512GB NVMe SSD gar
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Alpha Laptopszerviz Kft.
Város: Pécs