Új hozzászólás Aktív témák

  • Tyrel

    őstag

    válasz Tyrel #38110 üzenetére

    Tovább folytatva a Cougar Attack X3 RGB tapasztalatokat, sajnos úgy alakult hogy egy hirtelen vezérelt ötlet és egy váratlanul gyorsan érkező vásárló miatt tovább adtam rajta.

    Alapvetően még mindig egy jó billentyűzetnek tartom, és ami pozitívokat írtam róla az továbbra is áll, de volt 2 dolog amit egy 37 ezer frointba kerülő billentyűzetnek napról napra egyre nehezebben tudtam elnézni:

    Az egyik az az, hogy a kábele nagyon vastag, nagyon merev, ráadásul középen és alul van. E miatt minden ilyen teli talpas monitorral mint az enyém is nagyon f*szán összeakad.
    A kábel középen, egyenesen előre, az asztal síkjában akar menni és nem igazán lehet rábírni más állásra mert merev. Ezzel viszont felfekszik a monitor talpára, és - továbbra is merevségének köszönhetően - megemeli a billentyűzet hátulját. Így gyakorlatilag a bill. hátsó része lóg a levegőben, ill. a kábel tartja.
    Ez megkerülhető azzal ha kinyitjuk a bill. lábait, úgy már pont elég magasra kerül a kábel ahhoz hogy ne feszüljön be a monitor talpán, viszont annyira magasak ennek (és a legtöbb mechanikus billentyűzetnek) a gombjai egy hagyományos membránoshoz képest, hogy kinyitott lábakkal már nagyon fent van és bizony igényelné a csuklótámaszt...
    ...ami ugye nincs hozzá...

    A másik probléma amit nem tudtam elnézni neki az, hogy a gombok magasságából adódóan ülő pozícióból, azaz kb. 45°-os szögből nézve a caps/num/scroll lock LED-ek láthatatlanok. Nagyon mélyen vannak és közel a numpad tetejéhez, így szemből nézve gyakorlatilag egy fal ill. a gombok mögött.
    Általában ugye nem érdeklik ezek a ledek az embert, szóval mondhatnánk hogy minek akarom látni, de én dolgozom is ezen a gépen ill. ezen a billentyűzeten, napi sok óra gépelés közben pedig előfordul hogyaz ember használja a billentyűzet ezen funkcióit, vagy épp szív mert nem látja az állapotukat.

    Valószínűleg az egész problémám is ebből ered, hogy én ezen dolgozok is, napi 10-16 órákat töltök el ezen gép ill. billentyűzet előtt, a Cougar Attack X3 viszont érzésre olyan volt, mintha egy olyan ember tervezte volna aki még életében soha nem dolgozott számítógépen. :N

    Ettől függetlenül egy jó billentyűzet, szép, jó rajta gépelni, a háttérvilágítása gyönyörű, de nem úgy jó ill. nem arra amire nekem kellett. Illetve ennyi pénzért már nem nézek el neki olyan hibákat amiket egy pár ezer forintos vacaknak még igen - ha egy gyártó veszi a fáradtságot, hogy prémium / mechanikus billentyűzeteket dobjon piacra, igenis terveztesse meg őket egy olyan emberrel akiknek szerepel a szótárában a "praktikusság".

    -----------

    Ideiglenesen visszatértem a membrános billentyűzetemre amin előtte évekig dolgoztam és játszottam. Gyerekek ez valami szörnyű! Kritikán aluli borzalmas irtózatos sz*r gépelési érzete van 3 nap MX Brown után, egyszerűen nem tudom felfogni hogyan lehettem ezzel annyi ideig elégedett. :))

    A következő delikvens aminek ki kell állnia a munkás-játszós-mindenes próbát egy Ozone Strike Pro lesz. Tudom hogy alapvetően egy nem ajánlott márka, de a magyar kiosztás és egyéb formai elvárásaim miatt (ki lehet húzni a vezetékét oldalra így nem akad majd össze a monitor talpával) annyira durván beszűkülnek a választási lehetőségeim, hogy... gondoltam egy próbát megérhet az is. Végül is mi baj lehet, MX Brown az MX Brown...

    [ Szerkesztve ]

    Turenkarn

Új hozzászólás Aktív témák