Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz Anonymus23 #36367 üzenetére

    Hát, nagy bajt nem okozol vele végülis, csak számozd be az ereket :D. Másféle 5p csatlakozó nem jut eszembe, legfeljebb a din, de abba meg nem fér bele az 5*0,75-ös kábel. A másfeles meg főleg nem.

    #36368terapeuta007
    Mivel se megmérni, se kiszámolni nem tudod, ezért mindegy. :)

    Enélkül meg értelmes megoldást sem lehet ajánlani.

    Az izobár csak annyit jelent, hogy két hangszórót csatolsz minimális térfogattal azonos nyomásra, ha egymással szembefordítod, az a doboztérfogatból nem szokott elvenni.

    A hatása csak annyi, hogy a két hangszóró feleannyira hangos lesz, de feleakkora térfogat is kell a kettőnek. Semmi másban nem különbözik (Illetve P duplázódik).

    Passzív membrán mellé többnyire értelmetlen a reflexcső, hiszen egyikkel a másikat szokás helyettesíteni, legtöbbször azért, mert az egyik kivitelezhető inkább jól. A csőből és a passzív membránból egy hangolási frekvencia lenne, valószínűleg elég nagy veszteségekkel. De ezt is le lehet modellezni előre. A p. membrán egyébként mindenképp kevésbé hatékony hangnyomásban, mint a cső, de a cső nem mindig fér el, és le is kell vonni a nettó hasznos térfogatból.

    [ Szerkesztve ]

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák