Új hozzászólás Aktív témák

  • shalafi66

    veterán

    válasz #71562240 #29936 üzenetére

    A Hangkarakter nem létező paraméter. :) Csak homályos HiFi-zős fogalom valamire, aminek egyébként ésszerű magyarázata van. Mindig. És nyilván úgy változik, ahogy a hangszóró tulajdonságait alakítod. :)

    Amúgy azt a bizonyos termékvonalat, inkább az összes európai hangszórógyár, korábbi lágyrész gyártójának, beszállítójának köszönheted, dr. Müllernek. :) Meg azt is, hogy volt vagy ~800 000 darab P-s Vifa hangszóró, aminek termékvonalasan használhatatlanra öregedett a membránszéle a rossz arányú keverék miatt. :)

    "csak viszonylag kevéssé gyakható meg azzal, hogy milyen hangdobozban hogyan használjuk az adott hangszórót"
    :D Nem ismered a lehetőségeket. A sugárzásjavító foglalattal, simán és egyszerűen alakítható a teljes lesugárzott tartomány, nem csak mélyben, középen is lehet hatni vele.

    (#29937) AMDFan
    Itt most el lett nekünk magyarázva, mekkora csoda, hogy ha ugyanolyan anyagokból, ugyanolyan módszerekkel, ugyanazt a receptet használva, ugyanazok az emberek készítik a hangszórók alkatrészeit, akkor azoknak mérettől függetlenül is lesznek hasonló tulajdonságaik. :DDD

    Persze ettől még maga az alapanyag (fém, műanyag, papír, kerámia), önmagában nem meghatározó, az a fontosabb, hogyan használják.

    "A jobb minőségű, és drágább hangszórók esetén a T/S paraméterek jóval közelebb állnak egymáshoz, és a gyári értékekhez is."
    Ez sem mindig biztos. :) Pont a ScanSpeaknél vannak olyan hangszóróadatlapok, amiknek közük nincs a jelenlegi gyártásból vásárolható példányokhoz, már T-S-ben sem. Egyrészt azért, mert a membrán gyártásában nagyok a bizonytalanságok (Classic mélyközepek), vagy csak túl régi az eredeti mérés, és azóta változtak a felhasznált alkatrészek. :) Esetleg csak túlzottan bejáratták a hangszórót, és azt a kínzást egy normál felhasználónál nem fogják átélni a mozgórészek, így náluk nem is lesz meg a megadott engedékenység. :)

    Adatlapban sosem szabad bízni. :) Mindig ellenőrizni kell.

    12" 180/280W 8Ω PA hangszóró 98dB@1W https://hangszoro.net/FSL1220 Vifa DX25TG magashangszóró készletről https://hangszoro.net/DX25

Új hozzászólás Aktív témák