Új hozzászólás Aktív témák

  • Mr X

    veterán

    válasz stol #5831 üzenetére

    Téged olvasva elgondolkodtam. Soha nem balhéztam számtech boltossal garis ügyben, mindig próbáltam alkalmazkodni. De ha ezt valaki előadná nekem, az tuti, hogy az utolsó fillérig kiszedném belőle a termék vásárlásakor kifizetett pénzem.

    Akárhogyan szépítgeted, és hivatkozol "kompromisszumra", a törvény szerint a teljes vételárat vissza kell adnod adott esetben, ha nem tudsz ugyanolyan terméket adni cserébe. Ha a vevő belemegy más cserébe, az ő dolga, de ezzel neked tesz szívességet. Tudom, hogy szívás, de ez van. Nem szép dolog úgy előadni ezt, hogy a boltosnak joga van máshoz, mint a törvényben rögzítettekhez.

    "Van ember, aki elméleti síkon játszadozik kélyesen paragrafusokat mormol és vakon hisz ebben a mostani rohadó rendszerben és van, aki dolgozik évtizedek óta és kiszolgálja a népet."

    Azért kíváncsi lennék, ha veled szemben járna el valaki hasonlóan, akkor is ezt mondanád-e? Ezzel nem lehet megideologizálni a vevő átverését. Tudod mi lenne korrekt? Ha azt mondanád neki, hogy figyelj, törvény szerint visszajárna a teljes vételár, de alternatívaként felajánlom, hogy válassz pár hasonló termék közül. Ha nem kell, visszaadom a pénzt. Nem kell elsunnyogni, hogy van lehetősége a pénzt választani. És nem csak a szerinted jogos töredékét.

    Rosszul érinti a hasznot, de ezt vállalta a tulaj a bolt nyitásakor. És ha az alkalmazottól húzzák le a kieső pénzt, az nem a vevő hibája. Minden tiszteletem a boltosoké, de a mondás szerint "aki kurvának áll, ne csodálkozzon, ha megb*sszák".

Új hozzászólás Aktív témák