Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
KisApám
addikt
válasz Jackal2 #15951 üzenetére
A cirlce hovering az elvileg ha jól tudom az, hogy egy pont körül kering, kamerát odairányítod, és egész jó felvételeket lehet csinálni úgy, hogy nem nyulkálsz a távirányítóhoz. A cable cam-ot nem ismerem.
A CX-20 tényleg egyre jobban tetszik abban az árban és annyi tudással̿ ̿ ̿ ̿ ̿'\̵͇̿̿\з=( ͡ °_̯͡° )=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿ ̿ ̿ ̿ ... ... Memento Mori
-
Patics
tag
Sziasztok!
Úgy látom szorgalmasan töritek a madarakat, mint gyerek a ropit...
Amikor én kezdtem és elöször törtem, figyelmeztettek: "A propeller arra van, hogy a levegővel érintkezzen. Ha mással is érintkezik, törik. Így erre fgyeljek.", No, hát Nektek is csak erre kell figyelni és minden rendben lesz...
Ja és még az is "szabály". Szimulátor, szimulátor és sokadszor is szimulátor. Ha már szimun biztosan megy egy-egy figura, akor szabad élőben, és ez esetben már csak 50%-az esély, hogy elszúrod...
Jackal, szerintem ne vedd meg a "sok kis kockás" szivacsot. Drága és "gagyi" a kockás forma... Ígértem, hogy vágok szivacsot, de sajna már nincs meg a vizsugárral vágó gépünk, amivel tavaly ilyenkor még vidáman vágtuk a formákat. Viszont van sniccer! Javaslom vegyél "szürke szivacsot", (linkeltem a boltot, de újra keresem ha kel) 1 vagy 2 cm vastagot és rétegenként rajzold fel és vágd ki sniccerrel a formát. Aztán ragaszd össze. Én így készítettem pár hete és nagyon jó lett. Vannak részletes fotók bár pofon egyszerű, de csatolom ha kell valakinek.
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
kirkri
addikt
-
Patics
tag
válasz Jackal2 #15948 üzenetére
Nekem is megérett a WLtoys V686G a felújításra. Bár becsületére legyen mondva, 60 startot (kb. 8 órát) repült alkatrész csere nélkül. kicsit görbültek a propjai, akadtak a motorok, törött az alsó felső ház az egyik karon, de a ragasztó, a hőlégpisztoly és a kötegelő csodákra képes. Még irányítható volt és nem adtam fel. Úgy vagyok mint a biciglivel: Újjal könnyű, na de 8-assal a kerékben, szalajtós pedállal és befogó fékekkel a nem semmi...
Szal. kapott új burkolatot, (1 hét alatt hozta a BG), motorokat, fogaskerekeket és propokat. Majdnem mint az új, 2 óra szerelés után, holnap főpróba (a szobában azért már próbáltam, szuper).
Tapasztalat: Ha motort cserélsz, fogaskereket is kell, mert használat alatt "összekopnak". Legalábbis erre következtetek abból, hogy új motorral a használt fogaskerék szorult. Új fogaskerékkel mint a vaj...
Tengelyt és csapágyakat is érdemes cserélni, ezt én most még kihagytam. Vagyis akinek van V686G-je, annak érdemes beszereznie és egyszerre cserélnie, amikor aktuális lesz:Ami törött, pl. ház
4 motor
4 prop
4 fogaskerék
4 tengely
8 csapágyÉs megint mint a gyári új
[ Szerkesztve ]
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
medvegy
aktív tag
Az mennyire elfogadható, ha egy 3S aksi cellái az alábbi feszültségeket mutatják balanszolás után:
4.20V, 4.18v és 4.20V?
Most töltöttem fel először a TD-ről rendelt BlackMagic 3000 mAh-s aksit és kicsit meglepődtem, mert a Phantom gyári 2200-es aksijánál nem volt ekkora eltérés a cellák között, igaz azt nem is tudtam 12.55V fölé tölteni. A töltéshez a Phantom gyári Sky Rc E4 töltőjét használtam.
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Patics
tag
válasz medvegy #15956 üzenetére
Az attól függ, mennyire pontos a mérésed...
A töltő mit mutatott a ballancolás végén? Kiírta a cellék feszültségét? Ha igen, akkor 3x4.2-őt kellett mutatnia, különben nem fejezte volna be a ballancolást.
-
Jackal2
senior tag
válasz Patics #15955 üzenetére
Több megoldáson is gondolkodom, nem vettem még semmit Még azok a dolgok is játszanak, amiket te adtál, szóval még nem szültem meg a végső döntést, de minden segítséget köszönök
Mivel tudom, hogy mesterember vagy te is, amikor szétszedted a Wltoyst, nem szörnyülködtél a hártyavékony vázon? Bezzeg 73 csavart megint sikerült beletenni, ahelyett hogy az egész merevebb lenne. Nekem egyetlen egy motorom sem pusztult meg eddig, meg jól repül, csak szeretném eladni, ahhoz meg top állapotba kell hozni, mert senkinek nem fogok eladni egy rossz gépet.
Másik példa a "minőségre", hogy kipattintottam az egyik ledtakarót és ettől szétrepedt...Szóval azért Kínában nagy művészete van ám a spórolásnak
Érzékletes példa: A Nighthawk laza talajra leesett 20 méter magasról. SEMMI baja. Többször földhöz vágtam, csak a propeller törött, ennyi. Ami baja van, az meg az én hülyeségem volt, levágta az adóját, de erről nem tehet
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
Patics
tag
Úgy látom még nem válaszoltak.
A töltéskor sehová sem kell dugni, mert ahová kellene, oda a töltőt dugod. Ezt a "fesz mérőt" a töltés után (vagy előtt), a ballancer csatlakozóba (1S aksinél a főcsatira, ott nincs ballancer csati) kell dugni és kijelzi a cellák feszülségeit, majd az aksi össz feszültségét, sorban, egymás után.
Kérdezted azt is, hogy mikor kell tölteni az aksit, repülés előtt vagy után, és miképpen kell tárolni?
"A LiPo akkuk a többi akku technológiához képest különleges, egyedi bánásmódot igényelnek a teljes életciklusukon át. A töltésük, kisütésük és tárolásuk mind szerepet játszik az élettartamukban. Csak egyszer kell egy kicsit hibáznod és már mehet is a kukába az akkud."
A LiPo akkuk cellafeszültsége 3,7 volt.
•3,7 volt = 1 cella x 3,7 volt (1S)
•7,4 volt = 2 cella x 3,7 volt (2S)
•11,1 volt = 3 cella x 3,7 volt (3S)
•14,8 volt = 4 cella x 3,7 volt (4S)
•18,5 volt = 5 cella x 3,7 volt (5S)
•22,2 volt = 6 cella x 3,7 volt (6S)A TÚLMERÍTÉS AZ ELSŐ SZÁMÚ LIPO GYILKOS!!!
"Legjobb ha a „80%-os” szabályt követed. Ez egyszerűen csak azt jelenti, hogy a LiPo akkud soha sem sütöd ki a kapacitásának a 80%-ánál jobban. Például, ha van egy 2000 mAh-s LiPo akkupakkod, akkor soha sem veszel ki több mint 1600 mAh kapacitást az akkudból (80% x 2000). Most hálálják meg a jó mikroprocesszor vezérelt töltők az árukat. "
Egy cella 80%-os töltöttségi állapotában a feszültség körül-belül 3,75 volt. Egy 3S akkupakk esetén ez az érték 11,25 volt, 6S akkunál pedig 22,5 volt.
Egy 3,7 voltos RC LiPo akkumulátornál a 100%-os töltöttséget a 4,2 volt feszültség elérése jelenti. Ezen érték fölé menve, akár csak 4,21 voltra, az akku élettartamának csökkenését okozza.
A megfelelő töltőáram kiválasztása is kiritikus amikor akkumulátort töltünk. Az aranyszabály ilyenkor az, hogy „sohase tölts egy LiPo akkut a kapacitásának egyszeresénél (1C) nagyobb értékkel”. Például egy 2000mAh-s akkupakkot maximum 2000 mA-rel vagy 2amperrel kellene tölteni. Sohase nagyobbal, vagy az akkud élettartama nagymértékben lecsökken. (Ma már vannak 2-3 sőt 5C-vel tölthető akkuk is, persze ha jó az a töltő)
Ja, a kérdésedre: Az optimális élettartam elérése érdekében a LiPo akkumulátorod szobahőmérsékleten, 50-60%-os töltöttséggel (kb. 3.8 V) tárold. Vagyis repülés után csak akor töltsd fel teljesen, ha 3-4 napon belül újra repülsz, egyébként csak repülés előtt töltsd fel. ha hoszabb ideig nem használod, akkor "tároló töltést - storage) végezz. Ha mégis feltöltve tárolnád több napig, akkor tedd a hűtőbe 0-5 Cfokba.
Sory ha hosszú volt. forrás
-
Patics
tag
válasz medvegy #15958 üzenetére
Szerintem, de nem vagyok szakértője a témának, az a 2 tized V elenyésző... Tekintheted ballancoltnak. Mennyi volt az a "sok idő"? nekem pl. egy 6 cellás aksit ha jól emlékszem 30 órán keresztül ballancolt a mikroprocesszoros töltő mire végzett vele.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Patics #15955 üzenetére
Magyaran az FCB es ledeken kivul kicserelted az egesz gepet es olyan mint az uj. Ezt nem is gondoltam volna.
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Patics
tag
válasz Teréz Atya #15962 üzenetére
Neeem.. az aksitartó fedele is a régi maradt ...
De komolyan, úgy értettem, hogy a gép 30 ezer Ft-os árából, csak kb. 5000 Ft-nyi alkatrészt cseréltem. Mivel az adó, a kamera, az FTP monitor is hibátlan.
De amúgy igazad van, ott a piros pont!
Jackal: Igazad van, elhültem, milyen vékony műanyag. Nem is értem, hogy nem görbül el repülés közben, vagy a szél hogy nem hajlítja össze...
[ Szerkesztve ]
-
Patics
tag
Érdekes a BG árkalkulációja:
Falcon 250 RTF : 61622 Ft
Kiveszi belőle az adót és a vevőt: -14843 Ft
Falcon 250 ARF : 59519 FtVagyis a 15 ezres töltő nlkül csak 2000-el csökkenti az árat...
Mi a különbség az Eachine Falcon 250 és az Eachine Racer 250 között? Mármint ki tudom bogarászni, de szerintetek a lényeg?
-
Pikachu24
aktív tag
válasz Teréz Atya #15966 üzenetére
Na ez melyiknél?
Patics Az FPV és az FTP teljesen más dolog.
Fpv: élőkép
Ftp: File átvitelre szolgál interneten keresztül.[ Szerkesztve ]
-
mgy
senior tag
Láttatok valahol B6-hoz usb kábelt? Vagy ftdi elég?
Jó kis töltés logokat lehet nézegetni! -
szacsee
nagyúr
válasz Jackal2 #15959 üzenetére
Összerakott 250-es gépet ha raknék össze melyik váz bír kb annyi strapát mint a Nighthawk? Ali-n láttam 250-es zmr-t 6k körül az megfelelne, vagy van más ajánlott alternatíva?
Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #15962 üzenetére
Nah, megcsináltam az MJX X600-at is. Alsó-felső váz csere + 2 motor, asszem 14 motort cseréltem eddig, de lehet +-1, mert ezt a mennyiséget már nehéz számolni
Most az is jól repül, lehet elindítok egy számlálót és megnézzük, meddig
-
Jackal2
senior tag
válasz szacsee #15970 üzenetére
Hmm, nos ezt fejből nem tudom. Amiért a Nighthawk kibírja az két dolog:
- 4 mm vastag karok és test + a szenvdicsszerkezet alul-felül karbon (tehát minden az)
- rövidek és erősek a tartóvasakMeglepő de a PDB az alján nem sérülékeny. Ez azért lehet, mert nem nagyon esem vele a hasára, vagy ha igen, inkább elgörbül az alumínium láb, de a PDB eddig nem sérült.
Amit NE vegyél meg 250-esben:
- Robocat másolat a Banggoodon. Marciartnak van, nem jó, törik
- DJI F330 váz gyenge, hajlik a PDB benne és törik a kar
- Walkera váz vékony, törik
- olyan váz, ami nem karbon (tehát műanyag, üvegszál, kevert)
- olyan váz, ahol gyenge a test és a kar közti alátámasz és a törés közben kicsavarja a vázból a kart (a kar törjön, ne a teljes váz).Mindjárt nézek párat, melyik tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
Jackal2
senior tag
Ez elég jó, csak drága: Beerotor 250, 3mm karok, 2mm szendvics test
Ez low budgetben jó, itt csak 1.5 mm a szendvics, de a kar 3 mm, QAV 250
- ez is megvehető: H250 ZMR
AMIT NE VEGYÉL MEG:
- Tarot Mini 250mm, ha törik a kar, párban kell cserélni, lehet a teljes gépet szétműteni, nincs felépítmény, ezért csak két réteg van (enyémen pl. 3)
- kevert váz, ilyet se vennékVan még néhány, ami ígéretes, de nincs róluk infó, illetve nem találtam 4 mm-es karral gépet. Asszem ZsoleszFPV is olyan ImpulseRC géppel repül, aminek 4 mm-es karja van (nem mint ha ez közte és köztem párhuzamot vonna, mondjuk tudásban, csak mondom)
[ Szerkesztve ]
-
molnarpeter
nagyúr
Ha a távon a jobb oldali stick kicsit kattogó hangot hallat mozgatás közben, mit lehet vele tenni?
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Patics #15953 üzenetére
Hat, en nem tegnap kezdtem ezt a penzegeto hobbit, ma reggelig meg csak legyintettem azon, h az MJX X600 torik mint a ropi. Egeszen eddig nem hajtottam meg, mert okorkodni ott az U807. Ma mindharomszor magas fube, egyszer jo 20 centisbe zuhant az X600. A legnagyobb magassag amibol zuhant 5m, de ekkor meg fekezte a tobbi prop, inkabb csak veszes ereszkedesnek neveznem. A Dromida amikor eltort a vaz, legalabb 10 meterrol esett betonra. Az U807 vazat meg nem sikerult eltorni, pedig fejjel lefele betonra kb. 10 meterrol azert nem semmi. Az X600 a jelek szerint egy atomvillanas mellett megsemmisult volna. A Nighthawk 280 meg amennyit ciganykerekezett a fele is sok.
Az X600 arra kellett, hogy az FPV szett sulya mellett is manoverezheto maradjon. De most elkezdtem azon gondolkozni, hogy 10 dolcsi vazba olese helyett, lehet megis osszevakarok egy mikro FPV szettet, es rarakom az egyik Dromidara.[ Szerkesztve ]
A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
Teréz Atya
senior tag
Most latom, h 132 euro a hobbykingen a nighthawk280 arf free shippinggel. Amugy az Emax-tol lehet csak vazat is venni, viszont vastagon fog a ceruza.
-
mgy
senior tag
Nálam a nighthawk nem bírta sokáig strapabíróbb vázat kerestem, 4mm karokkal vettem zmr250-t az eus raktárból. Két hét alatt még nem sikerült ideérnie, cserébe egy dollárral olcsóbb, mint kínából.
Vettem külön egy pdb-t is, meglátjuk megéri-e használni.Illetve... Kisebb méretben ez a Lisam váz elég népszerű az rcmodellen.
-
Arti1
aktív tag
-
Teréz Atya
senior tag
Jo az a Lisam ls-210, a Charpu fele Lumenier QAV210 koppintasa. Az a baja, ha torik az egyik kar, lehet cserelni az egesz also lemezt. Azt meg kulon meg nem talalam, tehat lehet uj vazat venni.
Ellenben olvastam mar, hogyha egyet eltortel hagyd meg foltozoanyagnak, majd az ujabb toresnel hasznald fel. Aztan neztem h ki hogy foltozgat. Van aki fur, van aki az eredeti lyukakat favorizalja, van aki csavaroz es van aki csapszegel. Mondjukra egy allndo van, az az epoxy ipari szintu hasznalata.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
mgy
senior tag
válasz Teréz Atya #15980 üzenetére
Én (még) nem néztem utána, nagyon törik? A 150-es vázam nekem is ilyen, az annyira pici, hogy a mérete miatt nem gondoltam veszélynek a karelhagyást.ráadásul az csak 2mm. A Lisamból van négyes is! :-O
-
Teréz Atya
senior tag
Szemelyes tapaszatalatom nincs, de fogadni mernek egy jelentosebb osszegben, h jobban birja a gyurodest mint az MJX X600.
-
Jackal2
senior tag
Nem jön ki valaki a hajógyárira? Lehet kinézek.
-
szacsee
nagyúr
Köszi a tippeket, lehet bg-s zmr lesz. 😊
Arti: Google atx power on -Ra keress rá. Ha van kapcs a tápon, akkor kösd össze a két vezeréket és ha bekapcsolod mindig menni fog. Sárga-fekete közt mérsz 12V-ot arra kösd polaritáshelyesen a b6-ot. Majd dobok fel az enyémről képet délután. 😊
Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
Teréz Atya
senior tag
Csak a skyrc B6-on van USB csati. Haromtuskesre ez?
Mennek en is, de Budapest messze vagyon. Mindegy, megyek az U807-el FPV-zni. Kivagtam belole az akkut es most h8 mini akkukal etetem.
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Patics #15953 üzenetére
Nem lenne kedved irni valami osszefoglalot javitassal, ragasztassal kapcsolatban? Szerintem talan te vagy kozulunk legregebb ota az RC vilagaban, gondolom neked is lehet a legtobb tapasztalatod torott alkatreszekkel.
-
Pikachu24
aktív tag
-
Patics
tag
válasz Teréz Atya #15988 üzenetére
Köszi a kérést, bizalmat, elgondolkozom milyen tapasztalatokat is lenne érdemes összefoglalni. Konkrét kérdésekre könyebb válaszolni persze. Valóban, ha lehet javítok és csak aztán veszek új alkatrészt...
Kicsit OFF, de egy példa, amikor nyaralás előtt vettem észre, hogy a Wartburgom (önhordó) alváza ketté van törve, egy fagerendával erősítettem meg (mint a törött lábat) és nagyon jól bírta a nyaralás idejére...
Ma viszont bosszankodtam,, voltam kint megreptetni a frissen felújított V686G-t. Hát.. úgy homlokon vágott, hogy eleredt a vérem.. még, hogy nem tud nagyot ütni...
Vettem új motorokat és azokon rajta voltak a fém fogaskerekek és gondoltam, rögzítve is vannak. Beszereltem, majd start... Hát.. nem voltak rögzítve Egyik sem. Lecsúsztak a tengelyről, szerencsémre csak annyira, hogy nem estek le, csak elvesztették a kapcsolatot a műanyag fogaskereekkel. Jól homlokon vágott, aztán már jöhettem is haza, fél percig reptettem. na, de már szárad rajta a menetragasztó, remélem az megfogja.
Nektek, hasonló tapasztalat? Mivel rögzítitek a motor tengelyre a fogaskereket?
-
Patics
tag
válasz Pikachu24 #15989 üzenetére
Köszi, nézem.. Jók a drónok, (de a csajok se rosszak)... Úgy látom ma összetörnek ott pár száz ezer Forintot... Azért ennyi törésnek nem lenne szabad lennie szerintem. Kész roncsderbi...
Vajon milyen racerekkel versenyeznek?
Nézve a megnyitót, jó reklám ez nekünk.. igyekeznek néppszerűsíteni, jó színben feltüntetni a drónozást ...
[ Szerkesztve ]
-
Nohab61
aktív tag
válasz Teréz Atya #15987 üzenetére
A sima skyrc b6-on nincs USB csak a minin meg az ac-s verzión. ezkellhet hozzá szerintem.
-
Arti1
aktív tag
A h8 mini mennyire szokott rommá törni?
Azért kérdezem, mert az X5C-hez kb. az ára 30%-áért tudtam venni crash pack-et (4 rotor, 4 motor, váz, fogaskerék, stb.)
H8 minihez nem találtam ilyent, ha külön-külön rendelném a rotorokat, külön a motorokat, még pl. egy pótakksit, már az eredeti árnál vagyok, inkább érdemesebb újat venni.
De ha csak a propellere szokott letörni, akkor felesleges másikat venni tartaléknak, elég a rotorcsomag.http://www.shutterstock.com/g/Arti_Photo?rid=264901704
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Patics #15990 üzenetére
En csak V959 bronz fogaskereket tudtam szerezni ujonnan, az meg olyan szuk volt, hogy bele izzadtam, mire felment. Ha feltetelkor megcsuszott a kezem, tonkerment a motor. Sehol nem tudtam szerezni csavarrogzitot tagabb pinionhoz (hasznalt Ominus), igy eldurrant az agyam es azota csak muanyagfogaskerekezek.
-
KovA
tag
válasz Pikachu24 #15989 üzenetére
Az Élő adás nem müködik .. hibaüzenet :
"A video megszakadt
A streamer abbahagyta streamelést"már egy ideje ... az első gyakorló futam után dobott egy hátast
Szerk : ..
Na közben visszatértMellesleg egész színvonalas a közvetítés.
[ Szerkesztve ]
https://kova.hu/konfig
-
Pikachu24
aktív tag
Hajrá marciart!
[ Szerkesztve ]
-
Patics
tag
válasz Pikachu24 #15996 üzenetére
Ő az a Marciart aki itt is fent szokott lenni, akit Jackal "ajánlgat"? Hajrá Marciart! Mindjárt startol... Óhh és hálót fogott...
Kár, hogy nem mondják be, ki milyen dronnal repül...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
- Delonghi Magnifica S
- Yose Power 350w (hátsó kerék) Feat Imotor2 240w (Első kerék) 26" + 36v24ah , 36v10ah
- ÓRIÁSI Philips Hue csomag - Hue Go, Iris Black, Play Bar, Light Strip V4 stb...
- OPTIDESK - Állítható Magasságú Elektromos Asztal (Garanciális)
- Hikvision kameravezérlő egység 1 TB HDD-vel féláron!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest