Hirdetés
-
GAMEPOD.hu
A topikban az apróhirdetés, csere-bere, és hirdetés linkelés tilos. Hardveraprón a megfelelő kategóriában van erre lehetőség Hardverapró/Drón
Társtopik - Quadkopterek, felső tagozat
Drón, multikopter, quadcopter, hexacopter.. számos kifejezéssel találkozhatnak a hobbi távirányítós repülés rajongói. De pontosan melyik mit jelent, és melyiket érdemes beszerezni?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patics
tag
válasz Dr. Romano #15391 üzenetére
Én így kezdtem ...
Madaraim: Sbach 342; Double Hourse 9081; Skyartec Wasp V3; Align Trex 500; WLtoys V686G; Floureon H101; ZMR-250 FPV Racer ------- Földi ellátó: M1 Abrams
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Jackal2 #15393 üzenetére
Ejj, ejj, ne keverjuk mar a nepeket! A piros a JST, rajta is van a dugaszon a 3 betu, lasd U807 akkuja. A feher a Walkera / Micro Losi / Syma / MOLEX 51005-P.
A micro JST meg a kamera vegen es a 0820 motorok vegen fityeg.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Jackal2 #15332 üzenetére
A motor tilt egy irányba történik (pl előre), vagy mindet kifelé/befelé? Mi a haszna?
Mindenkinek:
Hosszas vajúdást követően X5C-1 user lettem, van is mellé 2 akku (gyári 500+Goo 720-as). Utóbbi márkáról tudtok valamit mondani (jó/rossz)? Az egyik zöld LED pár hol világít-hol nem, mi lehet a gond? Illetve egy motor kicsit hamarabb áll meg, mint a többi, tudok vele csinálni valamit? Gyors szétszedéssel találtam egy csúnya forrasztást az egyik LED egy lábánál, illetve a fogaskerekeken valamennyi piszkot berakódva, ami okozhatott valamennyi feszülést, ezeket holnap rendbeteszem.Plusz közben rendeltem egy X1-et is, ha már annyira le volt akciózva. Banggood akkor nem küld akkut a gépek mellé?
-
Watt25
veterán
válasz Pikachu24 #15384 üzenetére
Az elbírja-e kérdés miatt az hiszem félreértesz valamit. A dbi érték nem azt jelenti, hogy milyen erősen sugároz az antenna. A sugárzott területet így kell elképzelni, mint egy az antenna húzott lyukas fánkot. Minnél nagyobb az érték, annál nagyobb a fánk átmérője, ez igaz, de annál laposabb is. Szóval fontos lesz, hogy az antenna hogy áll a drónhoz képest.
[link]Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Jackal2
senior tag
válasz Patics #15399 üzenetére
A Helipalt én szoktam emlegetni, igazból az a bolt olya.n mint amikor Sanyi bácsi a gazda bemegy a Maseratti szalonba, odamegy az első autóhoz:
- Woaaa, de jó na ez nagyon kéne, odamegy a másodikhoz
- ÚÚÚÚ, hát ez állat ez még jobban kéneOdalép hozzá az eladó:
- Segíthetek?
Erre gyorsan, szemlesütve elhagyja a helyet és még kínosan is érzi magát. Közben meg titkon az egész fórum a paplan alatt a Helipalra recs*ázik, de a magyar realitás az, hogy 30-50EUR-nk van venni egy kamerás drónt.A Helipal a nyugati / amerikai valóság, nem a magyar, ezért nem tudjuk senkinek nyugodt szívvel ajánlani, ahol a szűk keresztmetszet az ár, minőségre ezek nagyon jó cuccok.
Mutatok egy eklatáns példát:
- a DJI F330-am, amit Ogrénak hívok, kb. 30.000 Ft volt, összesen. Kamu DJI váz (kemény 3000 Ft), nem NAZA vezérlő hanem Naze 32 stb....
- ugyan ez, Helipal Stormban, 299 $, ez 85.000 Ft, vagyis majdnem 3x annyi mint az enyém. Ez egy KEZDŐKNEK szánt drón, zseniális a cucc, ugyan az a váz, mint az enyém, csak az eredeti, nem kínai hamisított DJI, tök jó a lába, pont azokat a problémákat oldja meg, amivel én most szívok az enyém kapcsán (magyarán egy kisebb eséstől is törik a láb, lehet cserélni)
- egy másik példa, tegnap kerestem itt 20/30A ESC-vel szerelt racert, tudod hány darab van a Banggoodon? 1 db, az Eachine Falcon, ARF verzió 46.000 Ft. Ennyi, a többi mind tokozott borzalom. A Helipalon kb. 25 féle van, ami nekem tetszik, az a Storm Drone 250 V3, BNF verzió, amit 450!ről áraztak le 360 dollárra. Az Eachine meg 150 dollár. Ha ezt Pistike meg akarja venni, még kell mellé egy Radiolink AT 9 (130 dollár) VAGY egy Taranist (220 dollár)Szóval annyira elszaladnak az árak, hogy az durva. Itt a fórumon van pár ember, akinek van racere, szerintem kb. a Nighthawk a legdrágább, 250 dollár de azt se annyiért vettük
Hozzá kell tennem, hogy egy bizonyos szint fölött (tényleges versenyzés) nem lehet megúszni ezeket az összegeket. A hétvégén nyertes Zsolesz is egy kb. 1000 dolláros géppel repül, ahol csak az Immerson váz vagy 100 dollár.
Ez van, ez a magyar valóság.
Az alábbi blog szerkesztője: quadkopter.blog.hu
-
kimista
aktív tag
Új kamera a lathataronpro4 4k 76usd
Van pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
Jackal2
senior tag
válasz Teréz Atya #15403 üzenetére
Jó akkor fordítva, legalább a halmazt eltaláltam
Molnarpéter: mind a két irányba működik a szervós, a fix az általában 10 fokos előre. A haszna az, amit a cikkben is írtam, az erővektorok nem 90 fokban felfele, hanem előre mutatnak valamennyivel (amennyire dönti a szervó) ezért már helyből is előre mozdul a gép. Ha most gázt adsz a tieden, az felfele fog menni, ez meg srégen előre. Nincs fordulatszám ejtés vagy kevesebb. Nézd meg a videót a cikk végén, hogy pattan fel a földről a gép.
[ Szerkesztve ]
-
tibibi
őstag
na ki meri bevállalni Veszek egy syma x5 azt nem sajnálnám .
[ Szerkesztve ]
-
Watt25
veterán
válasz Teréz Atya #15411 üzenetére
Mondjuk a "sok lúd disznót győz" elv esete is lehetne. Mit tudna vajon tenni néhány kiküldött járőr abban az esetben, ha a birtokot 15 különböző helyről irányított 15db X5C venné körbe? Oké, elkapnak 3-at, de akkor még mindig marad 12 felvétel.
Itt a válasz: http://sablonvalasz.blogspot.hu/
-
Teréz Atya
senior tag
válasz Watt25 #15412 üzenetére
Szerintem akit elkapnak a fokozott terrorveszelyre hivatkozva jol megb., majd korbecipelik mint a veres kardot, a haztaji media meg megmagyarazza, hogy hogy kell erteni.
Szlovakiaban Malvina Hedvig a kormany szemeben meg mindig egy csalo, aki onmagat verte meg. Meg veletlenul sem az tortent, hogy kopasz parasztok helyben hagytak egy magyar csajt Nyitran. Mert Szlovakiaban rasszizmus hivatalosan nem letezik, igy ez nem lehetseges! Pedig tudnek rola meselni.A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
szacsee
nagyúr
válasz tibibi #15410 üzenetére
H8 mini olcsóbb.😃
Amúgy ha valósan azt akarnák amit.., akkor boosterrel tbs drónnal feltűnés nélkül már megtehették volna. Csak itt ügye a hőbörgés és a figyelem felkeltés az első ok. A kritizálók zöme ugyanígy megszedte volna magát, ha ilyen helyzetbe kerülnének, de azt már nem írják a kommentek közé. 😆
Próbálok nem odafigyelni ezekre a műmajjer drónosokra, de sajnos többet fog ártani a modellezőknek a hozzáállásuk hiába 1-2 ember csinálja a feszkót, mint a komplett modellező társadalom igénye ami több ezer embert kitesz. FPV race új löketet adna az egésznek, de attól tartok törvényileg meg fogják akadályozni az elterjedését.Podium Hub + Cluster Pack és váltófül Kormányos topiklakók részére 40K, QR2-vel 63,5K, vagy külön a kormányváltó is akár.... keress PM
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz molnarpeter #15404 üzenetére
X5: Szerintem jó helyen keresgélsz, kontakt-hiba, vagy eloxidálódott forrasztás lehet a LED probléma mögött.
A motorok már vadi-újan is elég nagy szórást mutathatnak és nem is egyszerre mennek tönkre, ez van. A hajtóművek állapota is eltérő lehet. Kitakarítod, esetleg beolajozod őket, mást nem nagyon tehetsz. Nyúzd, amíg nem válik rakoncátlanná, aztán cserélj motort (elvileg mind a négyet egyszerre).X1: Akit egyszer a mozdony füstje megcsapott...
LiftOff: https://youtu.be/MQknbMvMpGc
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz szacsee #15414 üzenetére
Nyilvánvaló, hogy a botrányoknak a valódi kérdéshez nem sok köze van. Az egyik oldal provokál, a másik meg ahelyett, hogy visszavenne az arcából, inkább a megfélemlítés eszközeivel próbálja a provokátorokat kiiktatni.
Talán lesz annyi haszna a dolognak, hogy fajsúlyosabbá válik a kérdés és nem lehet tovább a szőnyeg alá rugdosni.
A jogalkotó felelőssége és kötelessége, hogy világos, betartható és számon-kérhető törvényeket alkosson. A jelenlegi idejétmúlt, ezért a hatóságok inkább nem néztek ide, de most, hogy beszállt a politika is, egyre kínosabb a dolog.
Betiltani? Meg lehet próbálni, de az olyan, mintha tökön szúrnák magukat. Minden sarkon kapsz már quad-ot, az áruk meg olyan szintre esett, hogy eléri a nagymamák / nagypapák inger-küszöbét is, azok meg nem fogják a légügyi törvényt olvasgatni, mielőtt az unokának vesznek egy X5-öst.
Elveheti a rendőr a pesti blogger gépét Felcsúton, de próbálja meg ugyanezt a helyi körzeti megbízott, falun, apámtól, mikor az unokával kimennek a rétre majomkodni.[ Szerkesztve ]
-
Pikachu24
aktív tag
Dear Mr. --------,
We welcome you to HeliPal.com.
Jól kezdődik az email, amit tegnap kaptam. A kötőjelek helyén egy vezeték név áll.
-
Dr. Romano
veterán
válasz Patics #15402 üzenetére
Hát már ez is nagyobb teljesítmény mint az én szerencsétlenkedéseim. 1 percnél tovább még nem tudtam levegőben maradni
Patics
Köszi az infókat. Jelenleg ott tartok hogy pótalkatrészeket én is beszerzek, mert pl az egyik led cover már valamelyik hard crashben áldozatul esett
Van egy olyan érzésem mire kitapasztalom a dolgokat addig elkopik pár alkatrész...Lusta vagyok leszerelni így inkább megkérdezem: prop guard nélkül jobban irányíthatóak, kezesebbek a gépek vagy épp ellenkezőleg?
[ Szerkesztve ]
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
mgy
senior tag
válasz Dr. Romano #15419 üzenetére
Észrevehetően jobb, fürgébb, gyorsabban reagál.
-
lalapapa55
csendes újonc
Sziasztok!
Csepel környékén hol lehet drónt reptetni? -
Teréz Atya
senior tag
válasz Dr. Romano #15419 üzenetére
Nyugi, ha jobban fog menni, akkor meg azert fogod torni. Ha meg profi leszel, azert. En meg nem talakoztam olyannal aki ne kezdte volna el egy ido utan a gep vagy a sajat hatarait feszegetni.
En pl. mar vagy 8 kisfogaskereket hasznaltam el, 2 proptengelyt, 12-14 propellert, 2 led boritast, 2 motort, 1 nagyfogaskereket. Hiaba, a beton ping-pong asztal, vasletra, jatszoteri jatekok (szigoruan csak akkor, ha nincs ott senki!!!) mind arra kesztet, h kiprobaljam at-e fer alatta a gep. Meg az MJX X600-at is atkuldtem a csuszda alatt, mert miert ne?A hedonizmus egyetlen elfogadható formája a kvadkopterezés! - koptergeza.blog.hu - www.youtube.com/channel/UCLtnLDubykhLEvDX0ZVUM8w - www.facebook.com/koptergeza
-
molnarpeter
nagyúr
válasz Jackal2 #15409 üzenetére
&_X10Dead_: Köszi Az X1-gyel úgy voltam, hogy nem akarok annyit szórakozni a motorokkal, mint a szénkefésekkel kéne
Ha már szóba került az olaj, láttam több helyen, hogy WD40-et javasolnak tisztítás és kenés céljából. Sajnos mivel párolgó természete van, csak nagyon rövid ideig ken, vagyis arra a feladatra nem igazán alkalmas, annál inkább a szilikonspray/olaj
Milyen akkut eszik az X1? Rendelnék bele, ha már bangiék nem küldenek.
[ Szerkesztve ]
-
SzilagyiTibi
csendes tag
Sziasztok, Syma X8W és X8HW között milyen különbségek várhatók? Illetve megéri ilyen WiFi FPV-s verzióban venni, ha esetleg van valakinek ilyet, milyenek a tapasztalatai? Hobbi drónos vagyok, kertben, határban, itt-ott repkednék vele, semmi komoly. Jelenleg X5C-m van, azt eladnám, van hozzá rengeteg alkatrészem, tehát olcsón kijönnék.
-
AGE-T
őstag
Tudtok Budapest területén olyan helyet, ahol lehet gyakorolni drón röptetést legálisan?
For SALE: http://bit.ly/1aepGxI
-
_X10Dead_
aktív tag
válasz SzilagyiTibi #15424 üzenetére
Kb az altitude hold lehet a differencia, meg - gondolom - megkapta az új motorokat...
A Wifi-s FPV-től nem leszel boldog. Gyenge hatótáv, borzalmas késleltetés. Ráadásul az X8 range-ét is agyonveri, ha bekapcsolod (ha hozzá vagy szokva, hogy több száz méterről is irányítható, akkor kellemetlenül érint, hogy 50-70 m között elveszted a kontroll-t a bekapcsolt kamera miatt).
Ja igen, a Wifi-s kamerában nincs SD hely, szóval "offline"-ban sem fogod használni.
Arra jó lehet, hogy felraksz egy jobb kamerát, mellé rakod a wifi-st is, és - jó esetben - látod, hogy mit filmezel.[ Szerkesztve ]
-
-
SpydeR3412
aktív tag
válasz molnarpeter #15423 üzenetére
Egyáltalán nem küldenek, vagy a gép után küldik az aksit?
-
Dr. Romano
veterán
válasz Teréz Atya #15422 üzenetére
Hát biztatóan hangzik, akkor úgy tűnik megtakarításaim egy részét át kell csoportosítsam erre a hobbira
Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???
-
kimista
aktív tag
válasz Patics #15427 üzenetére
Jelenlegi jogszabály szerint bárhol lehet repkedni hobbykategoriaval, kivéve repterek. Engedély se kell, se biztosítás se semmi. Amint viszont kereskedelmi célokból replusz, kell minden.
Ezt a legifelugyelet hatóság írta vmi hivatalos levélben a Dh szamaraVan pár versenydrónom, menő telefonom, atomerős gamer laptopom, kocsim, motorom. Ide ezeket kell írni, nem?
-
molnigee
aktív tag
Tegnap sikerült sensor kalibrációt csinálni, így most normálisabban forog az xk, de még mindig huh miket csinált. Mármár el is könyveltem hogy na most lezuhan, de sikerült megfogni
Aztán mondom csinálok videót, hátha valaki meglátja belőle mi baja, erre a 30 percből a legstabilabb 4 percet repülte
videó xk x380 stabilitás teszt--> http://dronearena.hu/ <--
-
molnigee
aktív tag
válasz tibibi #15442 üzenetére
nincs
Most amúgy jobb volt a helyzet mint eddig.
Az a fura hogy pl stabil, forgatok rajta 360-at, és elkezd balra húzni. Trimelléssel beállítom stabil, forgok 180-at húz a másik irányba, vissza kell trimmelni középre. (szél nem volt) Mintha elfelejtené a trimmeléstAztán volt hogy felmentem kicsit, és balra jobbra elkezdett dűlöngélnél, rohadt ilyesztő volt ám. de nem ilyen kicsiket, hanem mintha én húzogattam volna jobbra-balra a kart 60%-ig.
Amikor oldalra elkezd húzni, akkor meg látom is hogy el van dőlve a gép...
--> http://dronearena.hu/ <--
-
Minstrel
senior tag
-
Jackal2
senior tag
válasz molnigee #15444 üzenetére
Ha a vezérlő elmozdul, akkor az éjszaki irányt is elveszti, ezért is lehet kalibrálni a Baseflight/akármilyenflight programokban az elforgatás méretét. Vagyis ha lejött mondjuk a ragasztás és a nagyobb szélben vagy rezgés hatására elmozdul, akkor bizony meg tud zavarodni.
-
medvegy
aktív tag
Megjöttek a kábelek a 600-as X5C aksik balance charger-rel való töltéséhez (Sky RC E4). El is kezdtem tölteni, a balancer csatira rádugtam az elosztó kábellel a 3 db 1S aksit, és a main lead-et is bekötöttem egy banana plug -> JST átalakítóval. 1A-val töltök (ez a legkisebb töltő áram).
Az a helyzet viszont, hogy már vagy egy órája balanszol a töltő. Ez mennyire normális? Hagyjam még vagy szedjem le az aksikat a töltőről? A Phantom 3S aksiját kb 15 perc alatt kibalanszolja.
[ Szerkesztve ]
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
medvegy
aktív tag
válasz medvegy #15448 üzenetére
Közben szétszedtem, és rámértem az aksikra: 4.1 V körül volt mind a három, szóval még balanszolgatni fog egy darabig.
Az a kérdés merült fel még bennem, hogy maradjak az 1A töltőáramnál (ui. 600 mAh-as aksik) vagy mehetek feljebb 2A-ra (ui. 3x600 mAh = 1800 mAh)?
FOTÓIM: facebook.com/otvos.aerial/ & instagram.com/sandor_otvos/
-
Jackal2
senior tag
Storm Ninja, 308 gramm súly teljesítmény arány 1:9-hez ESC 30/40A és 250-es gép. Baszki...
Új hozzászólás Aktív témák
Egyéb, hasonló témájú topikok:
● Quadkopterek, felső tagozat
● Fimi drónok
● DJI topic
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest