Új hozzászólás Aktív témák

  • TOBY29

    csendes tag

    A remek szilveszteri hangulathoz a portfolio fórumon csocso70 adta meg az alaphangot. Az írásából kiderül egy keményvonalas Btel protector véleményét olvashatjuk.

    Srácok! az én véleményem,

    1, nem emel egy cég alaptőkét, ha csődbe kíván menni, hanem simán felszámoltatja magát, miközben tartozás fejében egy másik a tulajdonában lévő cégbe átviszi, amit még lehet.
    2, az xprime tényleg szuper találmány, tekintve hogy a világ minden országában az online reklámpiac a teljes piac 10%-t birtokolja és folyamatosan növekszik, míg az internet szolgáltatás díját a világ minden országában csökkenteni, vagy díjmentesíteni akarják. A xprime feladata, hogy egyrészt az online reklámpiac bővülését elősegítve, abból egy jelentős szeletet kivágva, olcsóbbá tegye a célzott reklámozást, miközben csökkenti a személy ktsg-jét.
    Ugye mondhatjátok, hogy Magyarországon hogy megbukott, hiszen a csökkenő vevőszámmal, szar szolgáltatással hiteltelenné vált ez a rendszer. – és most kivonul.
    A válasz egyszerű, ahhoz, hogy valamely cég eladjon egy szolgáltatást bizonyos statisztikákkal alá kell annak létjogosultságát támasztani. – hát ez megvolt, hiszen hány ember jelentkezett erre a lehetőségre?
    A másik, hogy nem lehet egy seggel több lovat megülni, nem lehet egy cég tv internet telefon stb szolgáltató együtt nemzetközi szinten, főleg ha nincs mögötte korlátlan tőke.
    Szóval játszunk el a gondolattal, és ezt is olvashatjuk a cég kommunikációjában: felismeri, hogy nem tudja az összes szolgáltatást maga biztosítani, ezért ő a franchise jogot adja, azoknak a cégeknek, akiknek van vevőkörük hozzá, és önmagában ez is csilliárdos, és folyamatosan realizált bevétel.
    3, szvsz a tartozások kiegyenlítése a tőkeemelésből, és a franchise jogok értékestéséből tud megtörténni. Igen a tartozás tetemes, de az érdeklődés is hatalmas az xprime.

    Az én véleményem

    Az első pontra nem tudom a választ. Talán előre menekülnek és megpróbálják túlélni a helyzetet. Ha már nem beszélnek, róluk tovább mehet az okoskodás.De minden tulajdonában lévő cég végrehajtás alatt áll. Így nehéz bármit is átvinni.Másik opció számukra polcpakolás a Tescoban (nem megbántva az ebből élő embereket).

    Az xprime marhaság. A reklámpiacot hagyjuk meg a szakembereknek. Van erre több-ezer jobb megoldás pl. google adwords. Az árak valóban csökkenek,de ingyenessé soha nem akarták tenni. Majd az állam ad ingyennetet ha akar az adónkból. Az érdek az, hogy a fizetőképes ügyfeleket szolgálják ki extra tartalmakkal az előfizetésen felül. Az xprime semmiféle szeletet nem szakít, ki mivel a reklámozók sem akarnak low budget ügyfeleket reklámokkal elhalmozni, mert ők csak a havidíj csökkenése miatt nyomkodnak. Így nem is lehet célzott reklám. A google kereső sokkal célzottabb és még a netet sem veszik el addig. Hány ember jelentkezett erre a lehetőségre? 200? Vagy higgyünk Takácsnak, aki eddig is csak kamuzott. Az emberek többsége azt sem tudja mi ez. A facebook-on van kb. 90 000 like ami pár nap alatt lett. Azt mindenki tudja, van like vásárlási lehetőség igaz nem szabályos…. Az összeollózott cikkeket viszont egy két haver,munkatárs lájkolta de ezek is eltűntek. A you tube-ra már sokkal kevesebb kattintás jutott.Arra nem költöttek? Amúgy a mobil előfizetések nagy része már tartalmaz internetet és sok helyen a célzott appok használata ingyenes. Reklámot sem kell nézned. Gondolj, bele van, mondjuk egy HBO előfizetésed, ami reklámmentes, de közben megszakadna a szolgáltató reklámjai miatt. Net esetén a HBO GO

    Nem vonul, ki csak nem tud szolgáltatni mivel alternatív szolgáltatóként nincs saját hálózata. Azt tudjuk a fővonali szolgáltatók már nem állnak velük szóba.
    Ha most jöttek rá hogy nem tudnak több lovat megülni, akkor miért kezdtek bele. Akkor jöttek rá mikor senki nem áll velük szóba? Milliárdos szinten tüntettek el pénzt a cégből. Ez mellett milliárdos tartozásokat halmoztak fel. Ez nem csak a vezetők alkalmatlanságát veti fel, mert az egyértelmű, hanem a büntetőjogi felelősségüket is.
    Semmiféle valós bevételt nem hoz. Hogy gondolod a franchise jogok értékesítését? Tessék, itt a franchise jog csinálj, amit akarsz, mert mi hülyék vagyunk az egészhez? Nem tudtunk csak egy böngészős valamit összehozni, ami még béta. Igaz az átlag felhasználók már pc sem használnak, nagyon mert a smartphone és a tablet is kielégíti egy átlagos user igényét. Tudod a közösségi oldalak. Ja és végül itt a számla 5 millió euro.
    Arra kíváncsi leszek a pár xprime ügyfél megkapja e az adóigazolást mivel ez jövedelem és be kell vallani. Azt is ígérték ők számfejtik és fizetik a járulékokat. Nehogy aztán páran önadózók legyenek

    Voltak már hasonló próbálkozások pl il ferro. Ha jól tudom még mindig tart a per többmilliárdos csalás miatt. Vagy a reklámért ingyen zene sem rengette meg a világot és nem zártak be az online zene boltok.

    more beer,more the boss "Come back home to the refinery Hiring man says "Son if it was up to me" I go down to see the V.A. man He said "Son don't you understand"

Új hozzászólás Aktív témák