Új hozzászólás Aktív témák

  • Penge_4

    veterán

    válasz ZollR #5809 üzenetére

    "Azok akik az elején bespájzoltak és centekért vagy $1-2-ért vettek BTC-t, most $1100-ért tudják eladni. Mondd már meg nekem az ő hasznukat ki termeli ki? "

    Jelenleg például azok a nagyon gazdag kínaiak, akik képesek még ennyit is adni egyetlen BTC-ért, így felhajtva az árfolyamot.

    Mintha te megvettél volna egy Trabantot 30 000-ért és ma eladhatnád annyiért, amennyiért az eredeti klasszikusokat szokták eladni. Arra nem mondanád, hogy Ponzi. Ja, hogy a klasszikusok azért drágák mert kevés van belőle? Témánál vagyunk...

    "Komolyan gondolja valaki, hogy $2.6 millióból lehet 3 év leforgása alatt gazdasági produktum nélkül $60 milliárdot keresni?"

    A Microsoft, Apple, Google vagy Facebook sem lett volna ekkora. Az első háromra még ráfoghatod, hogy értéket termel. De a Facebook milyen értéket termel? Mert ezt már gazdasági elemzők is vizsgálták. Hatalmas erőforrásigény és csak egy közösségi oldal, ami mellesleg 100%-ban a reklámokra támaszkodik.

    Zuckerberg dollármilliárdjai honnan származnak? A felhasználóknak még csak fizetniük sem kellett érte. Mindent az a szűk, de gazdag szegmens finanszírozott.

    "már olyan nagy a pszichikai nyomás, és akkor jön a pánik és a crash."

    Addigra már nőni fog az elfogadóhelyek száma és BTC-t is egyenesen el lehet költeni. Újra felvirágzik tőle a világgazdaság, mert az emberek pánikszerűen elkezdenek majd erőforrásokat (ingatlanok és ingóságok, státusszimbólumok, stb.) vásárolni. Ezt pedig minek is hívják? Csak nem gazdasági körforgásnak?

    "Viszont BTC-t azért vált 1000 emberből 999, mert három nap múlva 10-15%-al többért akarja eladni."

    Bár a 999-et picit túlzásnak érzem, de olyan 700-800 valóban azért vált, mert többé akarja eladni. Ennek egyik oka a fejletlen BTC piac (dollárért, euróért még mindig több dolgot tud venni és kényelmesebben), a másik a gazdasági válság (sokan nagyon leszegényedtek) a harmadik pedig az újdonság (az emberek nem tudják hova tenni ezt az egészet).

    De vajon egy Picasso festményt vagy az elavult számítógépeket nem ugyanezért vásárolják majd renoválják, hogy ne porladjon szét? Mennyi régiség vált enyészetté csak azért, mert nem képviselt eszmei értéket? Vannak dolgok, amikre rákapnak az emberek. A kollektív bizalom hatalmas dolog.

    De teljesen feleslegesen magyarázok. Majd az idő eldönti, hogy Ponzi vagy nem Ponzi.

    (#5810) ninjacat: "Nem hiszem, hogy tömegével lenne milliomossá lett emberke a kezdeti bányászok közül."

    Szerintem meg igen, csak többségüket azért nem látod, mert
    1. Nem akarnak a nyilvánosság elé lépni.
    2. Még kivárnak (lásd: korábbi 198 000 BTC-s tranzakció).

    Eljátszottam párszor a gondolattal, hogy mi lenne, ha kiderülne, hogy akár csak az a pizzányi BTC mennyiség az enyém lenne, ami mostanra 2,6 milliárd HUF lenne. Abból már egy életre megoldódna minden problémám és nem csak nekem, hanem az ükunokámnak is. De belegondoltam abba is, hogy ha elkezdenék vásárolni a pénzből (nem luxuscikkeket, hanem csak amivel megalapozom az életemet) már szemet szúrnék. Odaköltöznék egy nem elgettósodott környékre, már megkörnyékezne a szomszédság, hogy ki vagyok, mivel foglalkozom, akármi. A "Bitcoin-milliomos" a legtöbb ember szemében egyet jelentene a lottómilliomossal. Még akkor is, ha profi kriptográfus vagy programozó lennék se mondhatnám el, hogy Bitcoin-milliomos, mert azzal csak kivívnám magam ellen a sorsot. Ennyi pénz azért hatalmas felelősség is.

    "Meg aztán az usa altcoint nem használnák a kínaiak, a kínait a japánok, stb. régiós coinoknak meg aztán végképp nem lenne semmi hasznuk."

    Na igen. Ezzel a jelenleg uralkodó beteg mentalitással ma nem igazán születne sem internet, sem szabványos rádió meg TV adás, sem GSM, mert mindenki saját hátsó kapukat akarna bele. Vagy ha az open source dömping miatt erre nincs is lehetősége, akkor minimum ő fejlessze/tartsa kézben az egészet, mert az egy megnyugtató érzés számára, hogy élet és halál ura lehet és hogy valaha is egy fork vegye át az eredeti szerepét csak hirtelen, radikális változásoknál valószínű.

Új hozzászólás Aktív témák