Új hozzászólás Aktív témák

  • Abu85

    HÁZIGAZDA

    válasz Z10N #36198 üzenetére

    Nem. Szerintem a felsőház olyan 700-1000 dollár lesz, a középkategória pedig 350-450.

    A magas VRAM-igény az nagyjából annyi, hogy Ultra->High. Minőségben nem sokat veszítesz. :) Most ugye a High->Ultra váltás alig kerül 2-3 fps-be, de persze az alfából hiányzik is az Ultra szint, csak papíron van jelen.

    2021-ben pláne ne várj olcsó VGA-kat. Akkorra az Intelnek itt lesz az Arctic Soundja, ami úgy 400 dollárig minden alól kirántja a talajt. Az AMD-nek is saját pGPU-val kell ellene mennie, mert dGPU-t nem fognak vásárolni az OEM-ek, ha a proci mellett ki kell fizetniük ugyanazt a teljesítményt. Az Intel érkezésével a középkategóriának úgy ahogy meszeltek. Az NV is ezért próbálkozott a GPP-vel, hogy rákényszerítse a gyártókat valamilyen szerződéssel, hogy mindenképpen kelljen dGPU-t vásárolni, ha ezek a gyors pGPU-k beütnek.

    A DICE-nál szart sem ér a reklámszerződés. Nem kötnek olyan üzletet, amivel nincs teljes kontrolljuk a programjuk felett. Ez volt az AMD baja, és ez lesz az NV-é is. Hiába szerződnek, akkor is saját kút fő után megy az EA. Egyedül a teljesítményjavaslatokat hallgatják meg. Az AMD-nek az előnye csak ennyi. Évekig ölték a pénzt abba, hogy a Frostbite tele legyen AMD-specifikus, nem szabványos shaderekkel, így a szabványos shaderek teljesítménye, illetve a culling rendszer procilimitje nem érinti őket annyira, mint a többieket.

    [ Szerkesztve ]

    Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.

Új hozzászólás Aktív témák