Új hozzászólás Aktív témák

  • Z10N

    veterán

    válasz #45185024 #36191 üzenetére

    "Fele akkora lapkákat 4 GBal akkor lenne érdemes késziteni ha"
    ...Ha kozepkategoriat akarsz tervezni, mert a piackutatasod alapjan tobb, mint 80%-t ezt teszi ki a bevetelednek egy adott termekpalettan.

    " tételezzuk fel egy honapban 8gb HBMbol 10 000 darabot készitenek el és ha ezt leviszed 4 GBosra akkor 20000 darabot Mert ha a 4GBosbol is csak 10 000 darabot akkor saját magaddal szurtál ki mert csokken a bevételed"
    Es ezzel milyen osszefuggest akartal elmondani, mert semmi ertelme. A 4GB-s stack olcsobb, mint a 8GB-s stack aranak a fele (kialakitasbol eredoen). Pont errol volt szo korabban, hogy a 4GB single stack van a lejobb ar ertek aranyon. Nem ismerem a hbm2 felvevo piacot, de ketlem, hogy mindenhova 8GB kellene, azaz gyartanak direkt kevesebbet is, igy a gyartokapacitas nem csorbul. Anyacsavarbol se csak egy felet gyartanak, kell a kicsi is.

    Ha pedig a cel a hbm2/3 elterjesztese (es a gddr dragulasaval egyre jobban), akkor majd a belepo kategoriaba es az apu-k melle is kell majd. Oda pedig az 1-2GB stack eleg (amit majd piszok olcson kell gyartani).

    Azaz gyartani kell mindent 1-2-4-8 stacket es erre direkt gyartokapacitas kell, nem pedig a "nagytolnehogyelvegyukmar". Egy mukodo okoszisztemaba a kicsitol a nagyig mindenkinek szerepe van es jelentosege. Sot, ugye van az a mondas, hogy: "Ki a kicsit nem becsuli, a nagyot nem erdemli".

    Amig az nv-nek nincs erre valasza x86/64 fronton az amd oriasi helyzeti es technologia elonyben van lenne es hulyere kereshetik kereshetnek magukat az elkovetkezendo draga kartellezeos gddr5/6 idoszakban. Egy ido utan a bonyolultabb/arnyekolt pcb tobbe fog kerulni, mint az interposer, szoval erre sincs mentseg.

    # sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

Új hozzászólás Aktív témák