Új hozzászólás Aktív témák

  • Ghoula

    senior tag

    válasz laci.csabi #36041 üzenetére

    Azt az egyedi üzemmódot,amire hivatkozol,azt úgy hivják, hogy multi channel PCM.
    Ilyenkor a 6 csatorna tömörítetlen jele megy ki HDMI-n ( 3x stereo PCM) , és az erősítő ezt elosztja a megfelelő csatornákhoz.
    Ennek semmi köze ahhoz,hogy a bitstream működik-e, az 2 hangszóróra állítva is megy.
    Így játékok alatt menni fog a térhangzású hang, ami hátrány van, hogy ha stereo jelbe kódolt mátrix-ot küldesz rá(NEO6, Pro Logic), akkor a multi ch PCM miatt az erősítő nem fogja dekódolni,sima stereoként fog menni. ( bal és jobb csatorna lesz "feltöltve" a 6ból.)

    @36046, hackeeeee
    Optikai-t semmi értelme használnod, azon max 48Khz és stereo tud átmenni. Ha tudja erősítő,márpedig ha DTS MA-t tud,akkor tudja, 6 csatornás PCM a játékokhoz a megoldás.
    Dolby Live, és DTS connect csak abban az esetben éri meg,ha nincs az erősítőn hdmi, de ott kompromisszumokat kell kötnöd. Hangminőség,késleltetés,extra cpu terhelés, etc.

    @36047 ,GeneraL_XTX
    Nálam is simán megy monitor,HDMI, vígan csökkenti az órajelet. Sajnos a TV nem támogatja az emelt frissítést, de azért ne a driver legyen hibás, hogy egy monitor hekkelés hibákat generál.
    Topikgazda létedre pont Neked nem kéne a szar az AMD driver, nV mennyivel jobb mantrát támogatni, szerintem. :R

    Hogy értelmeset is hozzászóljak, sajnos új TR-nek nem sikerül megbarátkozni a szétfaragott biosokkal, hiába csökkentem az órajeleket is. Nagyon úgy fest az MC timing nem olyan triviális, mint ahogy látszik elsőre, bár lehet nálam DCII és Elpida rész kavar be a gyári biossal.
    Csak MC timinggal még megpróbálkozok, bár ahhoz Atomdis-el fel kéne térképezni a powerplay táblák elhelyezkedését és méretét a biosomban.
    Sajnos 390XDCII-n Hynix H5GC4H24AJR van, így full Elpida támogatást át kéne raknom abba a biosba, és szerintem azzal sem lennék előrébb,mert az MC timing is különbözik szerintem a 2 típussal.
    Ha elpidás lenne, akkor sokkal egyszerűbb lenne, 2 helyen kéne csak beletúrni.

Új hozzászólás Aktív témák